The works: Mischa @ YouTube en Vimeo

De afgelopen jaren heb ik verschillende video’s gemaakt, onder anderen ook muziekvideo’s waarin het de combinatie is van muziek en beelden die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, maar perfect bij elkaar passen.

 

 

Video’s op YouTube

Emili Sandé – Clown

Het nummer van Emeli Sandé beschrijft haar moielijke weg en hoe ze zich voelt op het moment dat ze wacht op een doorbraak in de muziekwereld.  Mijn video uit 2017, vertelt het verhaal van een pianist die ook moeilijk succes krijgt. Het is een video met een kleine twist in het midden om dit te symboliseren.

Meer achtergrond over en making of van deze video verder op deze site.  Actrice is trouwens Svetlana Bakushina (nogmaals dank voor het materiaal) en je kunt ook haar andere werk aanschouwen op haar youtube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCKYKoOF5CnMGRYX7tXb8hHQ

Fatboy Slim vs Prodigy

Mijn mix van Fatboy Slim’s grote hit uit 2013, ‘Eat sleep rave repeat’ en het beeldmateriaal van de Prodigy megahit ‘No good ‘ uit 1994 .

Beautiful Berlin

Gefilmd in 2013, Berlijn. Muziek is van Max Koffler.

Movie ‘Falling down’ in almost 5 minutes

Ik vond de trailer prut, dus ik heb een eigen video gemaakt. De video is een samenvatting (pas op: spoiler alert) van de film ‘Falling down'(1993)’ in zo’n 5 minuten op de muziek van Van Halen’s ‘Don’t tell me what love can do’. Het is een ode, zowel aan deze geweldige film als aan de band. Meer achtergrond en de making of is verder op de site te vinden.

Bon Jovi – It’s my life

De 2003 en akoestische versie van Bon Jovi’s ‘It’s my life’ in combinatie met beelden van de band uit de 80’s. Binnenkort een uitgebreide making of en achtergrond op deze site.

White Lion – Cry for freedom (Berlin version)

Stukje historie waarin ik het onderwerp Koude Oorlog en met name mijn geliefde Berlijn als symbool van vrijheid gebruik. Muziek: White lion – Cry for freedom

Avicii/Aloe Blacc – Wake me up

Vindingrijk heb ik de beelden van Aloe Blacc’s  ‘A need a dollar’video gemixt met livebeelden van Avicii in combinatie met hun samenwerking op de wereldhit ‘Wake me up’

Alleen op Vimeo:

The Music Instructor – Hymn

Voor deze video heb ik drie standaard instructievideo’s gemixt met een  de video van Ultravox’Hymn’ dat als basis voor de 90’s hit van Music Instructor is gebruikt. Uitgebreide making of en meer achtergrond volgt binnenkort op de site.

On the move vs movie ‘Contact’

Jaren geleden gemaakt waarin Bartezz ‘On the move’ tegenover de film ‘Contact’ wordt gezet. Omdat het elkaar zo goed aanvult. .

Advertenties