Over de site Reminded and Rewinded

‘Mijn eerste aanraking met muziek had ik in een klein platenzaakje, genaamd Penny Lane. Het was genoemd naar die bekende plaat van The Beatles. Het originele singletje hing dan ook ingelijst boven de kassa. Uren observeerde ik het winkelend publiek, terwijl ik tegelijkertijd oeverloos  kon discussiëren met de eigenaar over de nieuwe top 40. Hoewel ik altijd even naar het singeltje keek als ik binnenkwam, was er nooit discussie over deze plaat. Als klein jochie onderscheidde ik waarschijnlijk al klassiekers van prut en deze plaat was tijdloos. Net als mijn bezoeken aan die platenzaak.’

 

Carl Douglas

Zo begint het allemaal. Jaren later beheer ik dezelfde platenzaak. Mooie tijd. Met veel bredere kennis van muziek en hitlijsten, start ik eind 2009 met een kort bericht over Carl ‘Kung fu fighting’ Douglas het blog Chartsattack. Opgelucht dat het goed gaat met Carl, besluit ik meer artiesten uit het archief te vissen.

Chartsattack wordt Reminded and Rewinded

Onder het mottHEADER 2o ‘So into music’ volgen na Carl al snel meer (vergeten) artiesten op de site en wordt er een blik geworpen op oude en nieuwe hitlijsten. De nieuwsgierigheid naar de artiest, het willen delen van mijn eigen kennis en passie voor muziek, worden de basis van een blog dat langzaam evolueert in  Reminded and Rewinded. Langzaam verdwijnen de hitlijsten als leidraad. Het gaat over de artiest, de plaat, die gebeurtenis en mijn persoonlijke belevenissen. Reminded and Rewinded richt zich met het motto ‘Let’s write history’ op die eendagsvliegen, op films, geschiedenis, politiek, media en de tijdsgeest.

Let’s write history

Remindcropped-logo-site.jpged and Rewinded schrijft geschiedenis. Letterlijk dan. Het is nu een populair blog dat door alle afgelopen decennia loopt, de muziek en gebeurtenissen mee pakt, de tijdsgeest opsnuift en terugblikt. Het graaft op, veegt het zand eraf en zet het opnieuw in de spotlights.

Reminded and Rewinded wordt Triple M

cropped-2016-11-281.jpgReminded and Rewinded stopt eind 2016 na ruim vijf jaar. Maar als blog heeft het altijd een grote rol gespeeld en daarom behoudt de site haar naam. Het blog wordt wordt omgevormd tot Triple M en de site komt dichter bij mij, Mischa Veldhuis, te staan. Het blog is sinds januari 2017  wat minder frequent, zwart-wit geillusteeerd en de teksten gaan hebben een  meer muzikale twist. Wat is gebleven, is mijn filosofie. Wat er ook op de site Reminded and Rewinded staat, het heeft geen commerciële functie, gaat niet gek doen voor de likes. De site is er simpelweg om kennis/ interesse/ passie te delen. En als je dat leuk vindt, dan is mijn missie geslaagd en ben je hier op het goede adres.

Mischa Veldhuis

Reminded and Rewinded ©