Over de site Reminded and Rewinded

Penny Lane

De site heeft haar basis in 2009, maar kent haar oorsprong eigenlijk al met het nummer Penny Lane van de Beatles, waarvan het singletje in de 80’s in een gelijknamige (en logischerwijs naar het nummer genoemde) platenzaak hangt. Wacht, ik citeer mezelf even:

‘Het originele singletje hing ingelijst boven de kassa. Uren observeerde ik het winkelend publiek, terwijl ik tegelijkertijd oeverloos  kon discussiëren met de eigenaar over de nieuwe top 40. Hoewel ik altijd even naar het singletje keek als ik binnenkwam, was er nooit discussie over deze plaat. Als klein jochie onderscheidde ik waarschijnlijk al klassiekers van prut en deze plaat was tijdloos. Net als mijn bezoeken aan die platenzaak.’

Carl Douglas

Ja, zo begint het allemaal. Voor het hele verhaal: check het bericht over Penny Lane van The Beatles. Jaren later beheer ik, Mischa Veldhuis, dezelfde platenzaak. Fantastische tijd. Daar weer een aantal jaar bovenop, met nog een bredere kennis van muziek en hitlijsten, start ik eind 2009 met een kort bericht over Carl ‘Kung fu fighting’ Douglas het blog Chartsattack. Opgelucht dat het goed gaat met Carl, besluit ik meer artiesten uit het archief te vissen.

Onder het motto ‘So into music’ volgen na Carl al snel meer (vergeten) artiesten op de site en wordt er een blik geworpen op oude en nieuwe hitlijsten. De nieuwsgierigheid naar de artiest, het willen delen van mijn eigen kennis en passie voor muziek, worden de basis van een blog dat uiteindelijk in 2012 zal evolueren in Reminded and Rewinded.

2012: Chartsattack > Reminded and Rewinded

Langzaam verdwijnen na begin 2012 de hitlijsten als leidraad. Het gaat gewoon over de artiest, de plaat, die gebeurtenis en mijn persoonlijke belevenissen. Reminded and Rewinded richt zich met het motto ‘Let’s write history’ op die eendagsvliegen, op films, geschiedenis, politiek, media en de tijdsgeest.

Reminded and Rewinded schrijft daarna geschiedenis. Letterlijk dan. Het wordt desondanks een populair blog dat door alle afgelopen decennia loopt, de muziek en gebeurtenissen mee pakt, de tijdsgeest opsnuift en terugblikt. Het graaft op, veegt het zand eraf en zet het opnieuw in de spotlights.

2017: Nieuw era

Het blog heeft vooral sinds januari 2017 wat veranderingen ondergaan. Zo is de onderwerpkeuze muziek, media en cultuur wat breder geworden, staat ander eigen werk ook wat meer in de picture, wordt het veel meer zwart-wit geïllustreerd en verschijnt de nieuwe content wat minder frequent. Naast heel wat experimenten op inhoudelijk gebied, verandert de site in september 2017 als een laatste fase definitief van uiterlijk.

Het fundament

En ook met een ander jasje blijft het fundament van mijn schrijfsels hetzelfde als in 2009, daar is na al die jaren niets aan veranderd.  Het draait nog steeds om tijd en passie. Alleen als ik tijd heb en puur uit enthousiasme, schrijf ik voor deze site. Deze site heeft ook nu geen commerciële functie, gaat nog steeds niet gek doen voor de likes. Het is er simpelweg om kennis/ interesse/ passie te delen voor de prachtige decennia, die al achter ons liggen. En hey, als je dat leuk vindt, dan is mijn missie geslaagd.

Als auteur van deze site en zoals in de disclaimer wordt vermeld, schrijf ik, Mischa Veldhuis, op persoonlijke titel en staat het los van werkgerelateerde content. Voor meer info, vragen of complimenten: neem rustig contact op.

En voor de rest: have fun!

Mischa Veldhuis

Advertenties