Over de site Reminded and Rewinded

‘Mijn eerste aanraking met muziek had ik in een klein platenzaakje, genaamd Penny Lane. Het was genoemd naar die bekende plaat van The Beatles. Het originele singletje hing dan ook ingelijst boven de kassa. Uren observeerde ik het winkelend publiek, terwijl ik tegelijkertijd oeverloos  kon discussiëren met de eigenaar over de nieuwe top 40. Hoewel ik altijd even naar het singeltje keek als ik binnenkwam, was er nooit discussie over deze plaat. Als klein jochie onderscheidde ik waarschijnlijk al klassiekers van prut en deze plaat was tijdloos. Net als mijn bezoeken aan die platenzaak.’

 

Carl Douglas

Zo begint het allemaal. Jaren later beheer ik, Mischa Veldhuis, dezelfde platenzaak. Mooie tijd. Met veel bredere kennis van muziek en hitlijsten, start ik daarna eind 2009 met een kort bericht over Carl ‘Kung fu fighting’ Douglas het blog Chartsattack. Opgelucht dat het goed gaat met Carl, besluit ik meer artiesten uit het archief te vissen.

2012: Chartsattack wordt Reminded and Rewinded

Onder het mottHEADER 2o ‘So into music’ volgen na Carl al snel meer (vergeten) artiesten op de site en wordt er een blik geworpen op oude en nieuwe hitlijsten. De nieuwsgierigheid naar de artiest, het willen delen van mijn eigen kennis en passie voor muziek, worden de basis van een blog dat langzaam evolueert in  Reminded and Rewinded in 2012. Langzaam verdwijnen hiermee de hitlijsten als leidraad. Het gaat gewoon over de artiest, de plaat, die gebeurtenis en mijn persoonlijke belevenissen. Reminded and Rewinded richt zich met het motto ‘Let’s write history’ op die eendagsvliegen, op films, geschiedenis, politiek, media en de tijdsgeest.

Let’s write history

Remindcropped-logo-site.jpged and Rewinded schrijft geschiedenis. Letterlijk dan. Het wordt een populair blog dat door alle afgelopen decennia loopt, de muziek en gebeurtenissen mee pakt, de tijdsgeest opsnuift en terugblikt. Het graaft op, veegt het zand eraf en zet het opnieuw in de spotlights.

2017: Nieuw era

Het blog heeft sinds januari 2017 wat veranderingen ondergaan. Zo is de onderwerpkeuze muziek, media en cultuur wat breder geworden, staat eigen werk ook wat meer in de picture, is het zwart-wit geïllustreerd en verschijnt de nieuwe content wat minder frequent.

Het fundament

En ook nu blijft het fundament van mijn schrijfsels  hetzelfde. Daar is na als die jaren niets aan veranderd. Namelijk tijd en passie. Alleen als ik tijd heb en puur uit enthousiasme, schrijf ik voor deze site. Ook deze site heeft dan geen commerciële functie, gaat niet gek doen voor de likes. Het is er simpelweg om kennis/ interesse/ passie voor de prachtige decennia die al achter ons zijn te delen. En als je dat leuk vindt, dan is mijn missie geslaagd.

Als auteur van deze site en zoals in de disclaimer wordt vermeld, schrijf ik, Mischa Veldhuis, op persoonlijke titel en staat het los van werkgerelateerde content.

Voor meer info, vragen of complimenten: neem rustig contact op. En voor de rest: have fun!

Mischa Veldhuis

Advertenties

Reminded and Rewinded ©