167693

Reminded and Rewinded blog

‘Mijn eerste aanraking met muziek had ik in een klein platenzaakje, genaamd Penny Lane. Het was genoemd naar die bekende plaat van The Beatles. Het originele singletje hing dan ook ingelijst boven de kassa. Uren observeerde ik het winkelend publiek, terwijl ik tegelijkertijd oeverloos  kon discussiëren met de eigenaar over de nieuwe top 40. Hoewel ik altijd even naar het singeltje keek als ik binnenkwam, was er nooit discussie over deze plaat. Als klein jochie onderscheidde ik waarschijnlijk al klassiekers van prut en deze plaat was tijdloos. Net als mijn bezoeken aan die platenzaak.’

 

Carl Douglas

Jaren later bedenk ik het concept ‘Flashback’ en beheer ik tussendoor de platenzaak waar het voor mij ooit begint. Mooie tijd. Met veel bredere kennis van muziek en hitlijsten, vraag ik mij op een  willekeurige dinsdagmiddag af hoe het eigenlijk met Carl ‘Kung fu fighting’ Douglas gaat.  Dat is een trigger en  deze zoektocht leidt eind 2009 tot een bericht.Dat bevalt en zo ontstaat weer het blog Chartsattack, met veel contouren  van het eerder bedachte Flashback. Opgelucht dat het goed gaat met Carl, besluit ik meer artiesten uit het archief te vissen.

Van Chartsattack naar Reminded and Rewinded

Onder het mottHEADER 2o ‘So into music’ volgen na Carl al snel meer (vergeten) artiesten op de site en wordt er een blik geworpen op oude en nieuwe hitlijsten. De nieuwsgierigheid naar de artiest, het willen delen van mijn eigen kennis en passie voor muziek, worden de basis van een blog dat zich gaat specialiseren in het verhaal achter die platen en de prestaties in de hitlijsten. Zonder de Wikipedia uit te hangen, daar is Wikipedia zelf voor.

Ondertussen ondergaat Chartsattack geleidelijk aan wat veranderingen, inclusief de naam. Ik vorm het blog in 2012 om tot Reminded and Rewinded. Langzaam verdwijnen de hitlijsten als leidraad. Het gaat over de artiest, de plaat, die gebeurtenis en mijn persoonlijke belevenissen. Met het loslaten van de hitlijsten, gaat  Reminded and Rewinded zich naast  de zogenaamde eendagsvliegen, ook op films, geschiedenis, politiek media en de tijdsgeest richten.

Let’s write history

Reminded and Rewinded is nu een blog dat met het motto  ‘Let’s write history’ geschiedenis schrijft. Letterlijk dan. Het is een brede site dat door alle afgelopen decennia loopt, de muziek en gebeurtenissen mee pakt, de tijdsgeest opsnuift en terugblikt. Het graaft op, veegt het zand eraf en zet het opnieuw in de spotlights. En net als bij voorheen Chartsattack, is het fundament van Reminded and Rewinded hetzelfde.Daar is na zeven jaar niets aan veranderd.

Namelijk tijd en passie. Alleen als ik tijd heb en puur uit enthousiasme schrijf ik voor deze site. Reminded and Rewinded heeft dan ook geen commerciële functie, gaat niet gek doen voor de likes. Het is er simpelweg om kennis/ interesse/ passie voor de prachtige decennia die al achter ons zijn te delen. En als je dat leuk vindt, dan is mijn missie geslaagd.

Mischa Veldhuis

cropped-logo-site.jpg

Reminded and Rewinded ©