Andrew W.K. – Wereldkampioen feesten


Andrew W.K. ken ik van het drie minuten durende knalharde ‘Party hard’  uit 2001, maar ook platen als ‘It’s time to party en ‘Long live the party’.  Je kunt zeggen dat er een bepaald patroon in zijn nummers zit, maar dat is wel een beetje kort door de bocht.

Andrew Wilkes-Krier is naast musicus, columnist, acteur, componist, producer en eigenaar van nachtclub Santos Party House ook motivatiespreker. Zijn filosofie draait om ‘the absurdity of existence’, oftewel alles doen wat goed voelt, waar je goed in bent, met volle overgave. Elke dag, zonder verplichtingen van het dagelijkse leven, zonder alles zo serieus te nemen.

Is geen tijd voor. Feest is overgave en dat kun je overal en in je hele leven toepassen. Zo heeft hij een eigen en omgekeerde vorm van yoga, bedenkt hij een bizar workout programma,  is hij  wereldkampioen drummen  , valt hij in als weerman, moeten interviews opgeleukt worden en maakt hij van een pianospel pure rock ‘n’roll.

Zelfs in ‘Party hard’ dat maar uit maar een paar regels tekst bestaat en wordt herhaald, zit deze filosofie in verwerkt. Zo heeft het feestnummer toch een  diepere laag. Net als Andrew zelf, die doet wat hij leuk vindt en het leuk vindt wat hij doet. Andrew W,K., the ambassador of fun, een wereldkampioen feesten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s