Nooit die zomerhit: En niemand zal zich LBC herinneren


Ook als we het volledig uitschrijven als Lonsdale Boys Club. Hoewel het best veelbelovend begint. De band, met Charlie Weaver,Topher Richwhite en Loz Curran, bestaat al drie jaar als het in 2011 een vliegende start maakt door te tekenen bij Gary Barlow’s Future Records. De groep wordt als een van de uithangborden van Gary’s stal gehypet en het gaat met de fanbase  helemaal goed komen. Dat vindt de band zelf ook en alle elementen voor een succes zijn aanwezig.

Alle wordt gegooid op het zonnige ‘Light me up’ waar de muzikale richting van de band, dance-rock en commerciële pop,  duidelijk te horen is. Alleen in Nederland wil niemand het horen en de plaat gaat ons geruisloos voorbij. Er komt zelfs een gelijknamig debuutalbum, wordt best goed ontvangen, maar het succes blijft nog steeds uit. Wellicht ligt heeft het aan de bandnaam gelegen dat steeds meer wordt afgekort naar het wat stoerder LBC.

Zeker weten doen we het niet, net als wie als eerste de stekker eruit trekt, in hetzelfde 2012 al.  Was het Gary namens de platenmaatschappij  vanwege het gebrek aan succes, of is het de band zelf door al die nieuwe mogelijkheden binnen de muziekwereld? Geen idee, maar  LBC zal niemand zich herinneren, net als die zomerhit van de groep die er nooit was.

Advertenties