Jazzle


Van het weekend kom ik in een volkomen onbekende wereld terecht. Dat komt door een naar mij gestuurde link van de video ‘Jazz Roots 2015 – Teachers Battle Outro with the Hot Sugar Band’. In eerste instantie denk ik ‘Nee he, Jazz’, maar die video is het dubbel en dwars waard. Context van de video: de Hot Sugar Band, een jazzband uit Frankrijk, speelt het beroemde nummer ‘Joshua Fit De Battle Of Jericho’.  Op deze Jazzmuziek vindt er een battle plaats tussen verschillende dansers. En dat is geweldig. Nee, epic, modern uitgedrukt.

Jazz Roots

Dat de video zo populair aan het worden is, komt vooral door het ontzettende enthousiasme dat door de dansers tentoongespreid wordt op het Jazz Roots festival 2015. Jazz Roots is een jaarlijks terugkerend evenement in Parijs waar iedereen, beginner tot gevorderd, in vier dagen alles komt te weten over de geschiedenis van Jazz en het dansen(met name de Charleston)  op de muziek kan leren. Ook wel Lindy Hop genoemd.

Beste dansers

Zo zijn er workshops van dansers die ieder de wereld van Lindy Hop  belichten. Mensen als  Remy Kouakou KouameRikard Ekstrand en Audrey Da Sois, zie je dan ook in de video terug. Zij zijn allemaal op het eindfeest van Jazz Roots op zondagavond 5 april 2015, als het evenement wordt afgesloten met een jazz-battle tussen deze en andere leraren.  Hoe je het went of keert, ik ben team rechterkant, en dat is het publiek (spoiler alert)met mij eens.

Weg stoffig imago

Tja , een Jazz-battle. Of is het nu Jazzle? Een Jazz-off? Het fenomeen is in ieder geval al jaren populair bij jazz-liefhebbers. Het heeft (het dansen op) de muziek, al van haar stoffige imago afgeholpen. Nu met die virale video gaat dat nog meer veranderen, een genre muziek dat het doorgaans niet moet hebben van een jong publiek, lijkt toch  heel cool te zijn.

Dansen in Parijs

En ook dit jaar is er weer een Jazz Roots. Je kunt van 13 t/m 17 april workshops volgen, drie feesten bezoeken en als je er wat van hebt opgestoken, zelf meedoen aan een battle.  Het hele evenement kost 190 euro en wie weet ben je in de loop van het jaar zelf te zien in een van de meest leuke video’s op internet.

vastleggen-in-volledig-scherm-12-2-2017-140023

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s