De trilogy van Rod


Een paar weken geleden heb ik het nog over popvideo’s uit de 80’s waarin modellen te zien zijn die daarna uit het zicht zijn verdwenen. Zo ook bij  Rod Stewart. Hij maakt na wat minder goed ontvangen albums, in 1988 een enorme comeback met het album ‘Out of order’.

Mysterieuze danser

Een van mijn all-time favorieten van Rod en zeker van dit album, blijft ‘Crazy about her’, een echte ‘Chevy song’.  In de zwart-wit video zien we Rod in een verlaten café zingen over mysterieuze stripper. Dat weten we omdat dit de derde video op rij is waar zij in opduikt. Zo worden deze video en de eerdere ‘Out of order’ video’s “My Heart Can’t Tell Me No” en  als eerste “Lost In You” aan elkaar gekoppeld door de ‘mystery woman’.

Forever Young

De trilogie wordt even onderbroken door ‘Forever Young’, het nummer dat naar Rod’s gevoel  in die tijd tegen plagiaat aanhurkt, maar door Rod en Bob Dylan, met een gentlemen agreement wordt afgehandeld. Dat gevoel van plagiaat is er bij Rod niet zozeer vanwege de tekst of melodie maar wel door dezelfde insteek en dezelfde titel van dit  oude nummer van Bob.  Rod’s werkelijke inspiratie voor het nummer komt uit een lang gesprek dat Rod had met zijn toen zes-jarige zoontje.

Lost in you

Zoals  gezegd, het is een onderbreking van dit verhaal. Van het  album  verschijnt allereerst ‘Lost in you’ . De video wordt geregisseerd door Jonathan Kaplan met de medewerking van Daniel Pearl. Die laatste komt je wllicht als lezer van dit blog bekend voor.  Hij is bekend van de nooit gemaakte video voor ‘Dancing in the dark’ en in plaats daarvan ‘Dancing in Berlin’. De video voor Rod speelt zich af in de beruchte Oddball Cabaret te Los Angeles.

My Heart Can’t Tell Me No

vastleggen-in-volledig-scherm-6-2-2017-221414Dat wordt opgevolgd door het nummer “My Heart Can’t Tell Me No”. Dat is eigenlijk in eerste instantie bedoeld voor de bekende countryzangeres   Barbara Mandrell, maar Rod neemt het op  en zo wordt dit het tweede nummer voor zijn videotrilogie. Meer dan 20 jaar na Rod’s succes  krijgt het trouwens toch een countryversie, als  het wordt gecoverd door Sara Evans. In deze speelt actrice Vanessa Mandrell de hoofdrol.  Goed opgelet, inderdaad familie van eerste keuze voor dit nummer,  Barbara. Deze video kent drie alternatieve eindes, die van Rod’s versie maar een. Net als er maar een actrice wordt gevast voor de hoofdrol.In de video voor “My Heart Can’t Tell Me No,  geregisseerd door Russell Mulcahy,  verschijnt onze mystery woman gewoon nog een keer en wordt het allemaal afgesloten met  ‘Crasy about her’.

Open einde

Daarin is nog een laatste glimp te zien van die mysterieuze actrice en laat het verhaal het einde voor interpretatie. En blijft daar het open einde van ‘wie is ze nou?’. In tegenstelling voor mijn andere blogs, was de zoektocht eens kort. Een paar jaar geleden deed iemand al prachtige research en komt uit bij Denise Greer.  Zij is Rod’s trilogy.  Mooi, dat is opgelost. Voor nog eens een verschil tussen kleur en zwart-wit in video’s, kun je hieronder naar de kleurenversie van ‘Crasy about her’. Oordeel zelf met het origineel.

vastleggen-in-volledig-scherm-6-2-2017-222206

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s