De magie van Alderliefste en Ramses Shaffy

Een van de mooiste Nederlandstalige platen vind ik die van Ramses Shaffy met ‘Laat me’ uit 1978. De man die veel betekent voor de Nederlandse muziek, lijkt jarenlang onverwoestbaar. Maar in 2009 is het toch over. De man met een veelbewogen carrière is uitgezongen.

Alderliefste

vastleggen-in-volledig-scherm-11-1-2017-222731De band Alderliefste, hedendaags doen ze het wat rustiger aan, heeft de eer om bij een van zijn laatste optredens met  hem op het podium te staan. Dat doen ze in die tijd wel vaker, maar dit optreden komt natuurlijk in een ander daglicht te staan.  Net als de clip die de band in 2005 met Ramses opneemt. Nadat de Amsterdamse band een jaar eerder de Concours de la Chanson bijna wint, is er contact met Liesbeth en dan krijg  je ze alle twee en dat is dubbel goud.

Nog een keer met Liesbeth

vastleggen-in-volledig-scherm-11-1-2017-222823Ramses wil nog een keer een nummer met Liesbeth opnemen.  ‘Laat me’ krijgt de toevoeging ‘Vivre’ door de aanvullende Franse tekst van Alderliefste, en daar is het gedroomde duet tussen Ramses en Liesbeth.  Op het moment dat ik de clip voor het eerst zie en Ramses nog een keer volledig los zie gaan, ben ik verkocht.

Alles komt samen

Gerard Alderliefste beaamt dat ook in een later interview. Dit was speciaal in de Stu-stu-studio te Loenen. De video, gemaakt door Edo Schoonbeek, laat een man op leeftijd zien, kwakkelend met zijn gezondheid, die zich nog een keer helemaal geeft.  Dat onder de volle aandacht van zijn grootste bewonderaarster. Op die dag komt alles  perfect samen en voegt het een extra toe aan de al indrukwekkende, lange legacy van deze grote zanger.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s