Reminded and Rewinded top 3: laatste lijstje


Het jaar zit erop en ach, laten we er wat kille cijfers erbij halen. Op basis van de statistieken is maandag jullie favoriete dag. Althans op de site dan, op die dag worden de meeste berichten gelezen. Boeiend. Wat wellicht wel interessant is, is om te kijken welke berichten dan de toppers zijn voor dit jaar.Geheel in de stijl van deze periode, is het hier ook een mix van oud en nieuw.

Vastleggen in volledig scherm 30-3-2013 2213531. Falco – Jeanny

Het verhaal van de Oostenrijkse Falco met zijn beruchte plaat ‘Jeanny’ , de opvolger Jeanny 2 en de de zoektocht naar het derde deel van de trilogie,  had de meeste belangstelling. Niet alleen dit jaar, het is al een paar jaar een van de meest populaire berichten.

Vastleggen in volledig scherm 4-7-2016 2200502. Idols op eigen kracht:Intwine

Dit jaar wordt er op deze site veel geschreven over de toenmalige Idols en andere voormalige talenten.Een bron aan inspiratie natuurlijk.  Intwine, of eigenlijk frontman Roger Petersen, blijkt over de hele linie een van de meest succesvolle acts te zijn. Hoe? Door simpelweg uit deze muzikale vleeskeuring te stappen.

Vastleggen in volledig scherm 3-10-2015 1701163. Jan Ten Hoopen – Je bent alles

Talentenjachten zijn van alle tijden. Zo is er het verhaal van de eendagsvlieg die in 1989 Showmasters wint, populair. Na een vliegende start wordt het stil rond Jan.Helaas kan Jan hedendaags niet meer optreden,  maar kun je zijn cd’s gewoon kopen op de site van een toegewijde fan die in het artikel wordt vermeld.

Sven-small-2

4. Een keer maar nooit weer: Mc Miker G & Dj Sven

Het verhaal van het duo  dat in 1986 heel hoog piekte en daarna heel snel weer met beide voeten op de grond staat wordt dit jaar veel aangeklikt. Het is niet alleen in de 80’s een duo van uitersten. Terwijl Sven Van Veen als dj en vooral in radioland goed terecht komt, loopt het voor Lucien Witteveen heel anders.Toch lijkt het aan het eind ook voor hem het er wat positiever uit te zien.

vastleggen-in-volledig-scherm-13-10-2016-2027525. Horroclown is niets nieuws: The legacy of it

Een van de kortste hypes, gelukkig maar, is dit jaar die van de horrorclown. Hierdoor geboost, wordt het bericht over de de legendarische film ‘IT’ veel gelezen.Want horroclowns zijn er dit jaar niet plots.Na het lezen van het artikel is het wellicht voor veel mensen duidelijk dat de echte horrorclown toch Tim Curry blijft en gelukkig de kans erg klein is dat je hem tegenkomt..

Vastleggen in volledig scherm 17-6-2016 2343136.Return to Innoncence: Enigma is nog wat schuldig

De top 5 wordt compleet door het verhaal van de twee Ami’s, Difang en Igay. Als zij horen wat Michael Gretu heeft gedaan, eisen ze hun aandeel succesvol op.Voor Difang breekt er een mooie tijd aan in de muziekwereld, maar door nopodlottig voorval maakt hij uiteindelijk ook de reis naar zijn onschuld.

En de lijst gaat dit jaar verder naar beneden tot bericht nummer 137. Maar goed, dan nog even die bovenste regionen. In de categorie inkoppertje vinden we  vanzelfsprekend Prince, David Bowie en het meest recente van George Michael. De rest van de top 10 wordt bevolkt door diegenen die wel het jaar zullen overleven, zoals  Nik Kershaw, Vulcano, Stakka Bo en Rebecca De Ruvo.

Rest mij iedereen een (wat beter) muzikaal jaar toe te wensen!

Advertenties

2 gedachten over “Reminded and Rewinded top 3: laatste lijstje”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s