Perziken en ninja’s: Alleen bij Presidents of the United States of America


Ik zag een paar jaar geleden het programma Outsiders op National Geograpic Channel. Presentator Darren McNullen gaat hierin op zoek naar groepen of individuen met een zeer bijzondere leefstijl. Zo is  hij ook een keer  in het Engelse gehuchtje Weymouth waar Ken ‘shadow’ Andre de straten veilig houdt als ninja. Bijzonder initiatief, maar vooral de mede-ninja’s stelen de show. Door er gewoon te zijn.

Perziken en ninja’s

Doet me denken aan de clip van The Presidents of the United States of America met ‘Peaches’ waar zwijgzame ninja’s ook de show stelen. Want wat hebben ninja’s nou met perziken te maken? Kun je een hele theorie op loslaten maar het is heel simpel, niets. Maar er zit tekstueel toch wel wat meer achter een nummer over perziken? Gelukkig wel, ander zou ik nu ongeveer klaar zijn.

Hoewel er verschillende theorieën door de fans zijn geopperd over de uitleg, is er maar één verklaring. Namelijk die van componist en zanger Chris Ballew zelf. In een interview vertelt hij dat hij hopeloos verliefd was op Mary-Lou Lord. Hij besloot dat kenbaar te maken en ging naar haar huis. Helaas, ze was niet thuis en Chris spendeerde een middag onder een perzikenboom, ondertussen de ene perzik na de andere fijnknijpend.

Perziken met ninja’s ‘Coppalen’

Plausibel , maar waarom die ninja’s? Regisseur  Roman Coppola (zoon van Francis, neef  van Nicolas ‘Cage’ Coppola) wil gewoon een opvallende clip. Ook geen lang verhaal. Hij stelt in 1996 dat videoclips allemaal een bepaald scenario volgen en dat is volgens hem vermoeiend en saai. Groot fan van kung-fu films, besluit hij daarom tijdens het nummer er wat ninja’s in de clip te gooien. Gewoon omdat het kan en om het eens over wat anders dan perziken te hebben.  Zijn de kijkers ook weer wakker. En zo vallen perziken dus best met ninja’s te ‘Coppalen’.

Elke keer weer een verrassing

En hoe is het met Chris en Mary-Lou? Oh, dat is niets geworden. Als voormalig bandleden van  Strumpet en later huisgenoten, spreken en zien ze elkaar nog regelmatig, maar is Chris al tijden getrouwd met illustrator Kate Endle. Met de band zelf kent Chris vooral na de succesvolle 90’s een knipperlicht-relatie. Uit elkaar, bij elkaar en op dit moment zijn ze met pauze. Net als met de meeste presidenten van Amerika, weet je bij Chris en consorten nog steeds niet niet wat en wanneer je het krijgt.

vastleggen-in-volledig-scherm-8-11-2016-230144

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s