Familie Knots: Marnix als overbruggende factor

Gisteren overleed Neef Herbert van de 80’s serie familie Knots, oftewel Marnix Kappers. Als ambtenaar die zijn saaie baan opvrolijkt met speelgoed, is zijn optreden naast de overbrugging van scenes ook die van de generatiekloof.  Zoals de serie dat zelf ook eigenlijk is.

De jeugdserie, bedacht door Hetty Heyting, heeft in zijn kortstondige bestaan impact gemaakt door aansprekende onderwerpen te bespreken in de taal van de jeugd. Uniek in de serie is ook het gebruik van het toen nieuwe fenomeen videoclips met de muziek van Erik van Thijn.  De verhalen draaien om een familie bestaand uit zeven personen met een aantal bijkarakters. Deze worden gespeeld door maar drie acteurs. Naast bedenkster Hetty  zijn dat Jan-Simon Minkema en Marnix Kappers.

Marnix is als Neef Herbert vaak een overbruggende factor tussen scenes en familieleden. Ook doet hij de karakteristieke voice-over waarmee als een van de eerste Nederlandse  series,  ‘de vierde muur’ menigmaal werd doorbroken. Marnix, de overbruggende factor in een unieke serie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s