Thai Life: Het geheim van een briljante commercial


Bijna iedereen kent ze wel, de Aziatische reclames die stuk voor stuk viraal zijn gegaan. Vooral die van Thai Life maken impact. Zo knalt  in 2011  ‘Silence of love’, geregisseerd door  Thanonchai Sornsriwichai, over het internet. Deze vertelt het verhaal van een doofstomme vader die veel moeite heeft te communiceren met zijn dochter. Dat heeft dramatische gevolgen.

Voor Thai Life maakt het bureau Ogilvy & Mather in Bangkok de reclames.  Phawit Chitrakorn van het bureau legt in een interview  uit dat de kracht in de video’s met name ligt bij oprechtheid.  Ze gebruiken echte verhalen en hoofdrolspelers zonder enige acteerervaring.  Ze worden gecast op straat.

Het motto  ‘Value of Life’, van het op boeddhistische kernwaarden geleide verzekeringsbedrijf Thai Life is het uitgangspunt.  Het succes is een combinatie van goede verhalen, de juiste emotionele snaar, gekoppeld aan het juiste product. Het levert Ogilvy & Mather al veel prijzen op, zoals diverse Cannes Lions. Maar het levert met name bewondering op van vooral westerse reclamebureaus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s