Een straatnaam is geen ego-troffee: Erick Morillo (Reel 2 Real)

Laatst was er in het programma ‘Ranking the stars’ de vraag naar wie een straat moest worden genoemd.  De uitslag was niet naar ieders tevredenheid. Vooral bij de zogenaamde  sterren die onderaan het lijstje eindigden ontplofte het ego. Het is precies hoe  Erick Morillo van het voormalige Reel 2 Real jaren geleden ook zou hebben gereageerd. Dat was toen, hij is veranderd. Een straatnaam is geen vanzelfsprekendheid.  Net als een grote hit voor “I like to move it’  dat ook niet was , de plaat waar hij uiteindelijk alles aan te danken heeft.

Erick wants to be a dj

Zijn beste tip is dan ook dat je moet blijven focussen op je doel.  Als jochie van 11, net verhuisd van Colombia naar Union City in de US, draait hij al op familiefeesten. Kleine Erick wil hoe dan ook dj worden. Aangespoord door zijn moeder, volgt  hij later een cursus studiotechniek op het New York City Center for Media Arts. Daarmee begint de nog lange weg naar erkenning.  Iemand die hem daarin de goede weg wijst is El General, een opkomende latin-artiest, waarmee Erick de track ‘Muevelo’ in elkaar zet.

Reel 2 Real

Langzaam bekend in het Latin-wereldje waarin hij ook samenwerkt met Marc Anthony, zoekt hij naar verbreding van zijn muziek. Na een tip van El General, ontmoet hij Marc Quashie, lokaal bekend als The Mad Stuntman.  De twee zetten ‘I like to move it’ tijdens hun eerste ontmoeting binnen drie uur in elkaar en besluiten onder de naam Reel 2 Real verder te gaan. Alleen wil  niemand het nummer uitbrengen. Maar door ‘I like to move it’ te betrekken bij een deal met een klein sub-label, gaat het ruim anderhalf jaar na de opname eindelijk lopen voor het nummer, Marc de stuntman en Erick zelf.

Als act een smash, daarna de crash

Hoe daarna zo’n carrière verloopt, draait vooral om keuzes.  Soms pakt dat goed uit, soms slecht. Reel 2 Real doet het best goed en brengt nog een album uit, maar Erick wil onder zijn eigen naam minder commercieel werk gaan uitbrengen. Met het loslaten van de act en Marc Quashie de stuntman waarmee hij bekend is geworden, groeit hij uit tot de een van de vijf bestbetaalde dj’s ter wereld. Maar de levensstijl van meer en meer en aan de top blijven breekt hem uiteindelijk op. Hij ziet dat hij  links en rechts wordt ingehaald door  jongere dj’s, verliest langzaam zijn passie voor de draaitafel  en in een cirkel van oorzaak en gevolg wordt zijn verslaving aan ketamine hem bijna fataal.

Live your life

Dat is een keerpunt. Hij neemt een pauze en hedendaags is Erick geheelonthouder.Hij ziet de egocentrische periode nu dan ook als een levensles.  Het nummer  ‘Live your Life’ wordt zowel door zijn fans als hemzelf gezien als een van de sleutelnummers uit zijn carrière omdat het zowel zijn oude als nieuwe levensstijl symboliseert. De stijl waarin hij altijd zijn eigen weg gaat. Letterlijk trouwens, met sinds een paar jaar een eigen straatnaam in zijn oude woonplaats.  In tegenstelling tot wat anderen, voor Erick hedendaags zeker geen vanzelfsprekendheid. Net als blijvend succes dat ook niet is, zeg maar reel 2 realiteit.

vastleggen-in-volledig-scherm-20-9-2016-120426

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s