Het gouden duo van vijf generaties: Bud Spencer en Terence Hill


De ‘vier vuisten’ films van Italianen Carlo Pedersoli  en Mario Girotti, beter bekend als Bud Spencer en Terence Hill, blijven legendarisch. Als klein jochie werd er bij ons thuis zo nu en dan een film uit de videotheek opgehaald van de ‘ Italiaanse Laurel & Hardy’, net als bij de meesten van jullie denk ik. Bud laat, na zijn overlijden afgelopen maandag, dan ook een hele mooie legacy achter voor zijn fans van zo’n vijf generaties.

Lopen elkaar steeds mis

Allebei  begonnen in 1951 met hun acteercarrière, zijn ze beiden voor eerst samen in de film ‘Hannibal uit 1959 te zien. Alleen weten ze dat niet van elkaar. Hun scenes worden apart opgenomen en ze hebben andere draaidagen. Pas acht jaar later ontmoeten ze elkaar op de set van hun tweede overeenkomstige film ‘God forgives, I don’t .

Terence blijkt net als Bud (ooit olympisch zwemmer) een fanatiek zwemmer te zijn en kijkt als tiener altijd op naar profs in hetzelfde zwembad waar Bud traint.En ook daar zal hij Bud nooit tegenkomen. Bud noemt de aanloop naar hun eerste ontmoeting van elke keer mislopen ‘een omgekeerde wet van Murphy’ dat gewoon het juiste moment kiest voor de start van een decennialange vriendschap.Hier worden ook de artiestennamen bedacht. Carlo pikt Budweiser als favoriete bier, Spencer Tracy als favoriete acetur en  o ja, Mario pikt gewoon een naam uit een lijstje.

Trinity

Hoe dan ook, de film ‘God forgives, I don’t ‘ wordt een succes en ze blijken een gouden duo. Dat wordt nog duidelijker als regisseur Enzo Barboni een nieuw type Italiaanse western wil gaan maken, een komische variant. Na vele combinaties uitgeprobeerd te hebben,  komt hij bij de twee uit. Met name de ‘Trinity’ films worden successen. Enzo blijft in het zelfde genre films maken en in elke nieuwe film maken Bud en/of Terence hun opwachting.

Langzaam uit elkaar

Gezien de lange carrières van de twee, hebben ze relatief niet zo veel films samen gedaan. Het zijn er ‘maar’ achttien en met name in de 70’s. De film ‘Troublemakers’ uit 1994 is de laatste film van het duo. Deze wordt geregisseerd door Terence zelf en zijn zoon Jess schrijft het script.  In een interview uit 2006 stelt Terence dat ze geleidelijk zijn gestopt met gezamenlijk films maken toen ze zich realiseerden dat het publiek zou gaan afhaken bij meer hetzelfde. Niet vanwege vermindering van hun vriendschap dus, integendeel. De twee blijven elkaars beste vrienden en komen daarna regelmatig  met hun gezinnen over de vloer bij elkaar.

Wederzijds

Terence heeft via zijn officiële site ook een statement  gemaakt deze week:’Terence is deeply saddened about the death of his best friend and longtime film partner Bud. The website team thanks Bud for all the joy, the funny, beautiful and touching moments – and for being our childhood hero! We will keep you in our hearts and in our memories’ Dat is al jaren geheel wederzijds. Bud sluit zijn bestaande online bio dan ook af met ‘I can only say it was a blessing for me to meet and be friend with Terence Hill!’ En van die fantastische vriendschap hebben we door de films allemaal veel plezier gehad. Thanks Buddy.

Vastleggen in volledig scherm 28-6-2016 154917

Advertenties

4 gedachten over “Het gouden duo van vijf generaties: Bud Spencer en Terence Hill

  1. Ha Maurice,

    Laat me maar weten wat je ervan vindt, alvast prettige vakantie trouwens!

  2. Heyyy Ja alles goed hier en met jou ?
    Nog 4 dagen werken en dan eindelijk 3 weekjes vakantie :- ) … Misschien dan een goed idee om jou favoriet te gaan kijken… Watch Out we’re mad kan ik me nl niet herinneren… TOP…

  3. Ha Maurice, alles goed? Die films blijven goed, mijn favoriet blijft nog altijd ‘Watch out’ we’re mad’

  4. Nice read…dank je wel..
    Mijn favoriete bud spencer (r.i.p.) movie was/is bulldozer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s