Glenn Medeiros, van hangmat naar schoolbank


Glenn Medeiros, ik bestempel hem vaak als de Jody Bernal van de 80’s. Want laten we het rijtje af gaan. Allereerst wordt ook Glenn bekend door een talentenjacht (die hij wel wint). Daarnaast is zijn doorbraaksingle niet nieuw, piekt hij eenmalig en dat meteen met een nummer 1 notering in Nederland. Hoewel, meteen? Het nummer, erg slecht voor het glazuur van je tanden, heeft dan net een wereldreis van zo’n vier jaar achter de rug.

George Benson

George Benson neemt namelijk in 1984 al ‘Nothing’s gonna change my love for you’ op, geschreven door Michael Masser en Gerry Coffin. Geen bijster succes. Het is in ’85 nog met een loep bij ons in de tipparade te vinden. En daar is meteen het einde van dit verhaal, ware het niet dat Glenn Medeiros in zijn hangmat op Hawaï, uitgerekend naar het album van George luistert. Dat ‘Nothing’s gonna…’ vindt hij nou net een nummer voor de Bags to Stardom Contest, georganiseerd door een lokale organisatie.  Een cruciale keuze voor zijn latere succes: hij wint de wedstrijd.

Glenn verovert de wereld

Glenn wint zelfs overtuigend. Als prijs mag hij het nummer opnemen via een klein label op Hawai. Dat is leuk en het zal daarna vast bij familie en vrienden in een hoek blijven liggen. Dat is zker denkbaar, ware het niet dat ook producer Guy Zapoleon het nummer luistert en het doorstuurt naar KZZP Radio in Phoenix.  Als een Domino D-day, wordt al snel de hele US verblijdt met het mierzoete nummer. Onderhand al drie jaar oud, rolt het nummer verder richting Europa. En zo staat Glenn in oktober ‘ 88 uiteindelijk  op het podium van de Tros Platen Tiendaagse.

Carrièreswitch

Om daarna ook weer snel te vertrekken. De opvolgers in het verlengde van deze hit, lijken lange en onvoorwaardelijke liefde uit te drukken. Lijkt, met het wat stoerdere ‘She ain’t worth it’, samen met andere ideale schoonzoon Bobby Brown, wordt de  liefde alweer gedropt.  Net als zijn carrière. Tegenwoordig vermaakt Glenn in de avonduren de mensen op Hawaï met zang en dans en is hij overdag schooldirecteur.  En zo begint het al snel gewezen popidool al vroeg in de 90’s met een schone lei. 

Vastleggen in volledig scherm 22-2-2016 212155

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s