The legacy van Community


‘Community’, geschreven door Dan Harmon op basis van eigen schoolervaringen, heeft zijn basis als  advocaat Jeff Winger(Joel McHale) terug gaat naar de open universiteit omdat hij heeft gefraudeerd met zijn diploma. Daar ontstaat door Jeff uiteindelijk een studiegroepje Spaans met volkomen uiteenlopende karakters  dat uitzonderlijk goed werkt.

Net iets anders

senor changJa uitzonderlijk,  zo blijven karakters Jeff en Britta om elkaar draaien, hebben we de neurotische Shirley, de wereldvreemde Abed die ‘life’s like a movie’ letterlijk neemt en de lompe, veel oudere Pierce (gespeeld door Chevy Chase). Maar de absolute ster in de serie is Senor Chang,(Ken Jeong) een volkomen geflipte leraar Spaans van Chinese afkomst. Net iets anders dus. Dat wordt ook het handelsmerk van de serie, het wordt bekend om het experimenteren met  verrassende invalshoeken en verschillende manieren van tv maken en genres.

Paintball

community paintbalZo kan er een aflevering tussen zitten waarin de karakters stripfiguren of kleipoppetjes zijn. Of brengt men het gebeuren achter de schermen of andere virtuele werelden naar het ‘real-life’ op de school. Een van de meest legendarische afleveringen is ‘Modern Warfare’ in het eerste seizoen.Hierin wordt het computerspel ‘World of Warcraft’ nagespeeld door middel van een spelletje paintball. De paintball afleveringen worden een running gag in de serie , vergelijkbaar met de ‘Bar wars’ in Cheers. Maar in een serie die heel slim in elkaar is gezet, zijn er nog veel meer  running gags te vinden.

Ten onder aan populariteit

De serie is in haar bestaan opvallend, net iets anders en dat is meteen de belangrijkste legacy. De serie is ten onder gegaan aan de populariteit van de cast, hoe gek het ook klinkt. Na seizoen vijf cancelt NBC de serie vanwege teruglopende kijkcijfers en  wordt de serie nog net gered door Yahoo voor een zesde seizoen. Maar na dat seizoen lopen de contracten af van de resterende castleden (onder anderen good old Chevy Chase heeft de serie al verlaten) en worden ze te duur voor Yahoo.  Een film staat nog wel in de planning.

‘At least it was here’

De titelsong wordt door de band The 88 (ooit eerste keuze bandnaam Level 42!) gezongen. In tegenstelling tot heel veel bands die wellicht een of twee keer muziek voor tv maken, heeft deze band veel ervaring met soundtracks. Ondertussen treedt de band op met artiesten als  B 52’s, Smashing Pumpkins en Ray Davies. Voor de titelsong/leader van Community nemen ze ‘At least it was here’ op. Inderdaad, leuk dat de serie er is geweest, alleen wellicht iets te vroeg gestopt.

community

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s