The legacy van Perfect Strangers

Perfect Strangers (of volmaakte vreemden zoals het in Nederland werd uitgezonden), heeft zijn basis in de film Beverly Hills Cop.  Deze film wordt niet alleen de doorbraak van Eddie Murphy maar ook van Bronson Pinchot. In een scene speelt hij Serge, een excentrieke kunstgalerijhouder en dat personage wordt de basis voor Balki, de wereldvreemde Griek die bij zijn neef gaat wonen.

Niet bepaald Grieks

Dat doet hij dermate overtuigend dat nog steeds veel mensen denken dat Bronson Pinchot van Grieks origine  is. Nou, hij is in real life geïnteresseerd in Griekse beeldhouwkunde maar dat is het enige wat hem bindt met Griekenland. Geboren in New York is hij van Italiaans origine.  Mag de pret niet drukken, de combinatie van de naïeve Balki met de cynische neef Larry Appleton werkt.

Mark en Bruce

Die op het laatste moment niet wordt gespeeld door Lou Anderson maar door Marc Linn-Baker. De toevoeging van hem tot de cast lijkt een beetje op die van Branson.  Mark wordt door producers  Dale McRaven, Tom Miller en Bob Boyett opgemerkt in een aflevering van Moonlighting waar hij onder de hoede van Bruce Willis wordt genomen. Na een improvisatie tijdens de auditie wist Bronson zeker dat dit zijn tegenspeler ging worden.

Een duo dat werkt

En zo ontmoeten Mark en Bronson elkaar dan, na jaren bij elkaar op school (Yale) te hebben gezeten zonder elkaar te hebben ontmoet.  Het is in ieder geval de start van een uiterst succesvolle comedy die de eerste seizoenen draait om de twee die ondanks enorm verschil qua achtergrond, taalbarrières en met heel wat slapstick niet zonder elkaar kunnen. Het concept wordt daarna iets losser met de komst van vriendinnen Mary Anne en Jennifer als vaste castleden.

Dance of joy

De serie houdt het met acht seizoenen voor een sitcom erg lang vol maar dan is het klaar. De show zelf krijgt een passend en voorspelbaar einde als de twee stelletjes getrouwd zijn en een kind hebben. De samenwerking van de cast wordt daarna gevierd met nog een keer de ‘Dance of joy’, een van de bekendste running gags in de show.

Verdwenen

De show’s legacy wordt duidelijk als het na 20 jaar out of the blue  als referentie wordt genoemd in ‘The leftovers’ , een serie waarin de halve wereldbevolking plots verdwijnt.  Als grap wordt daar gesteld dat na al heel wat celebraties nu ook nog de hele cast van Perfect Strangers is verdwenen. Toch weten ze Mark nog op te sporen.

De legacy van de serie is dat het opvallend onopvallend is geweest. Nooit als eerste genoemd maar iedereen kent de serie wel. Hoog O ja en feelgood, ook nu. Wellicht is dat de reden dat Bronson en Mark daarna niet echt grote rollen hebben gehad.  Maar beter één grote rol dan elke keer er naast grijpen, zoals de beoogde Larry Appleton, Lou Anderson.

Vastleggen in volledig scherm 25-1-2016 215021

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s