Reünievideo van een reünievideo: The Connells- ’74-’75


Het ultieme reünienummer is natuurlijk ’74-’75 van The Connells uit 1993. De band rond oprichters en broertjes Connell wordt in de vroege 90’s op de kaart gezet door deze verrassende hit. En dat komt vooral door de clip, geregisseerd door Mark Pellington.  Hij besluit het nummer letterlijk te nemen en daadwerkelijk een eindexamenklas met dat schooljaar te filmen in Raleigh, standplaats van de Connells.

Pellington brengt de klas bij elkaar

Dus nee, het is niet gebaseerd op Mike Connell’s eigen klas, hij kiest die jaartallen alleen maar omdat deze het beste klinken in het nummer.  Het idee van Pellington slaat aan bij de band en zo wordt het schooljaar 1974-1975 van de Needham B. Broughton High School bij elkaar gezocht. Er verschijnen uiteindelijk 16 oud-klasgenoten in de video. Het wordt een reünie waar het publiek niemand van de personen kent maar men raakt wel geïnteresseerd in dat groepje mensen. Althans, ik wel. Hoe is het verder gegaan?

 Nog een keer ’74-’75

Eerst de band. Op het verdere werk van The Connells ontbreekt simpelweg een tweede ’74-’75 en dat nummer wordt dan ook nooit meer getopt. Is verder niet erg.  Bandleden gaan aan de slag met eigen carrières maar blijven wel optreden. En hoe is het verder gegaan met die class of ’75? Vorige maand werd er een update van de video gelanceerd. Daarin zie je 15 van de 16 klasgenoten én de band nog een keer terug, maar dan 22 jaar na die ene grote hit.

Dave Hoggard

Ja, 15 van de 16. Dave Hoggard (de man in de rolstoel uit de ’93 versie) wordt deze keer vertegenwoordigd door zijn vrouw en dochter, hij is in 2013 overleden. In een interview uit 1993 gaat hij in op die foto uit 1975 en de opnamen van de video. ‘There’s no comparison. When you’re young, you think you’re invincible. I know I did, with my motorcycles and jets. Now, I’m just happy to be able to get around in a wheelchair”. Daarmee geeft hij kern, de essentie van het nummer en de video aan.

Vastleggen in volledig scherm 20-12-2015 113524

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s