Sneltreinvaart in de 80’s : S-Express


In Nederland hebben we in de 80’s Peter Slaghuis, in Engeland is daar Mark Moore. Hij is eind 80’s een van de meest vooruitstrevende dj’s  in de  scene van Londen.Onder de noemer S-Express brengt hij de Britse underground house naar de bovenwereld, beter bekend als mainstream. Boegbeeld Mark Moore creëert  met Michellé, Mark D, Jocasta en Pascal (Gabriel) een voltallige act als zijn ‘Theme from S-Express’ een enorme hit aan het worden is.

Ross Royce

Met een hele duidelijke sample van Rose Royce’ ‘Is it love where you after’  wordt het naast een hit ook een klassieker.  Iets wat hem daarna niet meer lukt. Toch apart, persoonlijk vind ik net als zovelen, de opvolger ‘Superfly Guy’ stiekem net wat beter. Er volgen nog wat platen, zoals spin-off Eric and the Good Good Feeling met ‘Good good feeling’ ,  een plaat die  trouwens bijna niemand meer kent. Net als het album van S-Express. In de meest succesvolle bezetting brengt de act namelijk het album ‘Original Soundtrack’ uit. Een jaar later, in 1990, keert Mark alleen terug met enkel een zangeres, Sonia Clarke.

Eenmansact

Op dat moment nog relatief onbekend, maar die leren we later allemaal kennen als Sonique met ja, die plaat rond de eeuwwisseling. Mark brengt in de vroege 90’s met de dan nog Sonia wat werk uit, het album ‘Intercourse’. Door sommigen gezien als het tweede album van S-Express en dat is niet zo gek. S-Express is al vanaf het begin, dus ook tijdens ‘Theme from S-Express’ de officieuze  eenmansact van Mark Moore. Net zoiets als Liam Howlett bij The Prodigy. Dus kan hij S-express met één druk op de knop weer opstarten.

Zoeken naar Mark

Ook als er wat te vieren valt. Zo is hij onder deze naam vanzelfsprekend aanwezig op de 20e verjaardag van house. Om dat feit te vieren, brengt hij  in 1996 een remix van zijn grootste hit uit. Daarna…Ja, wat daarna eigenlijk ? Waar is Mark? Het project S-Express is nu niet meer dan een werktitel van Mark en hij is nu veelvuldig in de nightscene van Londen te vinden… en op internet. Ja, Mark is makkelijk te vinden ondanks dat hij zelden in de publiciteit treedt. Zijn recente podcasts. zijn voor iedereen te beluisteren maar hij laat,net als in de 80’s, liever de muziek spreken. Less is Moore.
Vastleggen in volledig scherm 3-9-2015 224019

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s