Prince wannabe’s: Natural selection


“Do anything’ van Natural Selection is een muzikaal mijlpaaltje. Voor mij dan, het is de 100e single die ik ooit kocht. Ach, zo’n aantal houd je nog makkelijk bij. Maar het is dus een echte persoonlijke highlight, Natural Selection is voor de rest van de wereld net zo vergeten als de cassettesingle uit datzelfde 1991. En dat ondanks grote namen als Madonna en Prince een indirecte link met de plaat hebben. Maar dat zegt niets.

Vriendendienst

Want indirect. Anders had jij van de plaat wel iets meer herinnerd.  Dat terwijl Elliot Erickson en Frederick O ‘Neil Thomas  eind 80’s het nog zo goed bedoelen als ze Elliot’s oude project Natural Selection nieuw leven inblazen. Elliot heeft namelijk net (voor een groot deel in zijn eigen huiskamer) een nummer in elkaar geknutseld en dat klinkt best leuk. Alleen mist er nog iets. Gelukkig wil goede vriendin Ingrid Chavez de vrouwelijke vocals doen en ach, laten we gek doen, ook wat raps.

Met Niki naar de top…

Dat Elliot Erickson bij radio station WLOL-FM werkt is ook erg meegenomen. Het nummer begint dan ook best groot te worden, zeg maar een hit. Binnen no-time  heeft het duo haar platencontract binnen. Helaas, Ingrid heeft andere verplichtingen, dus de plaat wordt voor de wereldwijde release opnieuw ingezongen, of eigenlijk  ingerapt,  door Niki Harris.  De plaat wordt vooral in eigen USA een enorme hit,  er komt nog een album maar dan is het mooi geweest.  Best vreemd.

Met Prince dichtbij…

In een van de recente recensies wordt ‘Do anything’ in de geschiedenis geplaatst als een van de betere rip-offs van Prince. En zo ver zit men er niet naast. Ingrid Chavez is namelijk ten tijde van haar vriendendienst voor het duo de protegé van Prince, net als ‘If I want sax , I call Candy’ Dulfer. Dat Ingrid niet op de tweede versie van ‘Do Anything te horen is, heeft dan ook niets met onwil te maken.Het komt omdat ze verplichtingen heeft met het platenlabel van Prince en net bezig is haar eerste soloalbum via zijn label te lanceren. Dan Niki Harris maar.  Zij is wel te horen op de tweede versie en krijgt, net als Ingrid, netjes de credits .Maar Niki Harris is tijdens de opname ook niet geheel onbekend in de muziekwereld.

…en hey, daar heb je Madonna

Als ze de tweede versie in zingt, is ze namelijk ook een van de vaste achtergrondzangeressen van Madonna. Om de cirkel rond te maken, ons kent ons en goh, wat is de wereld toch klein: Nikki en Ingrid kennen elkaar ook weer.  Ingrid krijgt haar justice na een slepende rechtszaak met Madonna als ze toch de credits op het beruchte ‘Justify my love’ krijgt. Iedereen blij, net als Elliot en Frederick. Want met zulke lijntjes gaan toch alle deuren open?  Nee. Wat ze ook daarna doen, het gaat aan de muziekwereld voorbij. Frederick is recent wéér begonnen met de groep, alleen zonder Elliot. Die doet op dit moment bijna anything. Wat dat is, weet zijn naaste omgeving waarschijnlijk het beste.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s