Bill and Ted’s bogus journey met enorm lekkere muziek


Pure cult. In de 80’s doen Bill and Ted met hun ‘Exellent adventureaan tijdreizen 2.0. Strekking van het verhaal in de film: ze moeten slagen voor hun spreekbeurt geschiedenis, anders zullen ze nooit wereldberoemd worden. Daarom helpt de toekomst een beetje door een tijdmachine te sturen. Ja inderdaad, klopt niet helemaal. Want als..en…laat maar.

Historie schopt het heden door elkaar

Net als bij de Terminator is dit zo’n typische film waar je vooral niet veel bij moet nadenken, Bekijk de trailer maar. En oordeel.Het duo haalt de halve wereldgeschiedenis voor  hun spreekbeurt naar San Dimas.  Met als gevolg dat Napoleon zoekraakt in het zwemparadijs Waterloo (ja, inderdaad) en Socrates met andere historische figuren het plaatselijke winkelcentrum in chaos stort. De film is de doorbraak van Keano Reeves en leidt  vanwege succes en zo tot nog een deel in deze reeks, ‘Bill and Ted’s bogus journey’.

Soundtrack wordt steeds beter

In tegenstelling tot ‘Excellent adventure’ dat een in bepaalde vorm een parodie op Back to the future’ is, kun je  het tweede deel een parodie op ‘The Terminator’ noemen.De toekomst probeert wederom invloed uit te oefenen, met het verschil dat men het duo juist probeert uit te schakelen.   Hoewel de film wat minder is dan haar voorganger, gaat de soundtrack er op vooruit. Zo is ‘In time’ tijdens ‘Exellent adventure’ van de relatief onbekende Robbie Rob de topper, maar heeft het tweede deel Kiss(met het intro door Steve Vai) op de soundtrack.

Ontmaskerd

Die band heeft jarenlang als handelsmerk geschminkte gezichten en outfits. Niemand weet hoe deze mannen er in het echt uit zien. En juist dat mysterie van de make-up heeft de band bekend gemaakt. Om een soort schokeffect te creëren, gaat de band het tegenovergestelde proberen.Grondleggers Paul Stanley en Gene Simmons denken dat het ontmaskeren van de band wederom een boost gaan geven aan de verkoopcijfers.Daarbij denken ze ook een nieuw publiek te bereiken. Op 18 september 1983 zijn ze voor het eerst ‘Unmasked ‘te zien bij een optreden op MTV. Een enorme commerciële gok. Die goed uitpakt. Het album Lick it up wordt het grootste commerciële succes in vier jaar.

Tijdsbestendig

Kiss gaat zonder make-up en mét eigen sound verder met legendarisch worden. Ook al is de muziek soms van andere acts.Zo is “God gave rock ‘n’ roll to you II’  oorspronkelijk van  Argent, maar Kiss neemt het opnieuw op voor het tweede deel van Bill and Ted. Dat is de reden dat er een II in de titel staat.Het nummer past dan ook prima in het tweede deel. Dat is typisch Kiss. Door in de 70’s disco en in de 80’s de glamrock te omarmen om daarna in de 90’s terug te gaan naar de rock,is het een band dat de tand des tijds heeft doorstaan. Simpelweg door zich aan te passen aan de tijdsgeest.Wellicht ligt daar de reden dat het al jaren genoemde ‘Bill and Ted 3’ nog steeds op de plank ligt.

Vastleggen in volledig scherm 19-7-2015 040422

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s