Parallel Universum: Donna Summer – Happenin’ all over again(1990)


Ach, laten we even bij Stock, Aitken en Waterman blijven. Naast dat fingerspitzengefühl om nieuwe tijdelijke talenten te ontdekken, weten ze in hun hoogtijdagen ook menig bestaande act weer de hitlijsten in de slingeren. Neem Banarama, de Dolly Dots, Sique Sique Sputnik(zie hierboven) en Donna Summer. O, ja, zij.

Daar is Donna

Terug naar 1989. Donna Summer scoort met ‘This time is for real’ een van haar grootste hits. Zomerhit zou een aardige woordspeling zijn geweest, maar het is voorjaar. Jammer, maar een zangeres in het najaar van haar carrière verlengt wel de zomer nog even. Dat is weer top van de heren, maar dat is toch wel vaker met de producties van SAW gebeurd?  Nou, zo erg vanzelfsprekend is het ook weer niet. We zijn de huppelpop van de drie een beetje zat.

En Donna is weer weg

Ondanks dat het succes terugloopt, (mede) produceren de drie nog wel Donna’s comeback-album  ‘Another place and time’. Sterker nog, ze zijn al bezig met een tweede album voor haar. Maar Donna stopt echter abrupt haar samenwerking met de heren en zo blijven ze met wat nummers zitten. Zo ook ‘Happening all over again’.  Gelukkig heeft Lonnie Gordon nog een boost nodig.

Inzet beloond

Lonnie, oorspronkelijk Amerikaanse en begin ’80s zangeres in de band Nythjar, verhuist in de late 80’s naar Engeland. Daar pakt ze haar ingedutte zangcarrière weer op en verzorgt vele gast-vocalen voor kleine projecten, maar pas met (‘I ‘ve got your) Pleasure Controlvan Simon Harris is het raak. Deze PR  en inzet wordt beloond als ze ‘Happening all over again’ aangeboden krijgt van het illustere trio.

Vanilla Ice

Ondanks het eigen succes, heeft Lonnie  in die tijd het talent samen te werken met artiesten of mensen in de muziek die op hun retour zijn. Zo scoorde ze haar tweede grote hit ‘Gonna catch you’ met de act Blackbox. Inderdaad, de vaandeldragers van het dan op haar retour zijnde Italo house. Het nummer wordt later gebruikt in de film’Cool as Ice’, dat toch wel  de genadeslag is voor Vanilla Ice’ carrière in die tijd.

Laatste SAW succes

En dan die samenwerking natuurlijk met SAW.  Lonnie is achteraf gezien een van SAW’s laatste succesacts.  Het einde van SAW’s dominantie wordt ingeluid op het moment dat ze na jaren elke week in de Britse lijst hebben gestaan, in oktober ’90 de lijsten even overslaan. Het te-veel-van-hetzelfde van de heren hebben we wel gehoord. ‘Happenin’ all over again’, tja, een betere afsluiter van een indrukkend tijdperk SAW is er niet.

Vastleggen in volledig scherm 16-7-2015 202536

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s