Zo rolt Rick: van verlegen koffiejongen tot internetmeme


Zelden heeft een artiest zo’n aparte comeback gemaakt als Rick Astley. Zo’n acht jaar geleden is het nog een hele toer om een avond zonder Rick Roll’s op het internet te surfen. Wat moet dat heerlijk zijn geweest in die tijd, een avond zonder dat  ‘Never gonna give you up’.  Goed, maar waar ik al tijden benieuwd naar was: Wat vindt de man er zelf nou van? Toch ietwat verrassend,  he loves it.

Onzinverhaal

Ach, die Rick. De uitermate verlegen en bescheiden jongeman wordt als een manusje-van-alles zingend in de studio ontdekt en tegen wil en dank een groot popidool en…niet meer dan een mooi verhaal. En voor een deel onzin. Ok, het deel dat hij verlegen is,klopt. Maar hij wil best en ontdekt is hij dan al lang. Misschien even terug naar 1985. Rick zit in een groepje, genaamd FBI en Pete Waterman doet hem dan al een aanbieding na een optreden van de band. Helaas, Rick slaat het af. Hij wil niet alleen in de spotlights staan, het is de hele band of helemaal niet. Het wordt dus niet.

Nieuwe baan

Zijn bandleden beginnen zich schuldig te voelen, omdat zij ook weten dat hij met met zijn zangstem met kop en schouders boven de rest uit steekt.Naar aanleiding daarvan namen mede-bandleden Dave en Tony na een jaar weer contact op met Pete Waterman en gaat Rick alsnog overstag. Hij wordt tape operator(lees: hoofd koffie en post) in de studio. Met een baantje als basis kunnen ze rustig aan zijn carrière werken.Rustig, want op dat moment voor hem nog zo’n tien anderen.

Kortstondig maar krachtig

Die opname van ‘Never gonna give you up’ op die nieuwjaarsdag is niet alleen het begin van een succesvol 1987 voor SAW, maar ook het begin van Rick’s kort maar krachtige carrière, met name tot eind 80’s. Dan toe aan zijn derde album, wil hij een andere richting op, weg van SAW. Dat leidt tot het toepasselijke album ‘Free’, de single ‘Cry for help’ en een ander imago. Kortstondig, want met de verdere 90’s breekt een lange Rick-loze periode aan omdat dat hij vooral zelf kiest voor een tripje anonimiteit.

Weer een Rickroll

Dat wordt doorbroken door de Rick Roll.Dat vindt Rick dus best leuk en nu heeft hij de smaak weer te pakken. Zo heeft hij de afgelopen jaren veelvuldig opgetreden bij alles wat met Back to the 80’s te maken heeft. Ongetwijfeld met als toegift de plaat hieronder. Oh, hiermee heb ik waarschijnlijk de slechtste Rick Roll ooit gemaakt. Mooi, ik vond de grap toch al niets aan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s