Parallel Universum: Paul heeft een dubbelganger en Eric is een miskend talent

Over geen enkele groep mensen wordt zoveel onzinverhalen verteld als over artiesten. Er zijn zoveel mythes in de muziekwereld. Voor kort heb ik zelfs het aparte onderdeel ‘classic stories’ op de site gehad. Ben ik mee gestopt,alleen de mythes van Phil en Phil  zijn  nog steeds hier te vinden.  Al die andere verhalen staan op sites als broodjeaapverhaal.nl en  snopes.com.  Maar stel je voor dat het zo zou kunnen zijn gegaan? C’ mon, laten we nog een keer door het parallel universum razen. Just for fun..

 

Paul is dead

Komen we meteen al een klassieker tegen. Kern van het verhaal: Paul McCartney is in 1966 omgekomen en vervangen door een dubbelganger bij The Beatles. Heel onwaarschijnlijk, maar toch geloven veel mensen dit verhaal en proberen dit aan te tonen door te wijzen op verborgen boodschappen op Beatles-lp’s zowel qua foto’s als muziek. Het is een van de meest besproken verhalen in de muziekwereld. Maar wie kan dit beter weerleggen dan de man zelf?  Als hij het is natuurlijk.

 

Who are you gonna call?

Nee, we blijven gewoon bij feit en fact. Zo  heeft Paul samengewerkt met Michael Jackson. Over hem zijn de meest bizarre verhalen bekend. Een van  de minder bekendere  is het telefoonnummer verhaal. Want als ‘Thriller’ uitkomt, gaat het gerucht dat de eerste cijfers van de streepjescode van het album, het telefoonnummer van Michael is. Althans, het abonneenummer. Nadat Michael 8 Grammy’s wint, worden bijvoorbeeld in verschillende steden ene Barbara Brown en de Bellevue Hairstudio platgebeld met felicitaties. Voor de afwisseling is dit verhaal over Michael wel eens een keer waar, maar tot teleurstelling van de fans klopt het gerucht van geen kant. Michael geeft zijn telefoonnummer niet zomaar weg.

 

Ga nog maar eens oefenen!

En mocht  je hem bereiken voor een interview, dan wijst hij dat altijd vriendelijk af. Ja, afwijzen. Pastoor Dennis Ackroyd kan zich nog steeds voor d e kop slaan. Hij ziet in een huis een gitaar staan, belt aan, en vraagt de man, ‘ene Eric’, of hij in de kerkwil spelen. Hoeft niet zozeer bij de volgende dienst. Eric mag wel eerst een paar maandjes oefenen.  Als het behoorlijk klinkt, dan is hij  klaar voor het grote werk, een optreden voor een (kerk)publiek.  Dennis stelt dat vooral  ‘Amazing Grace’ nog even tijd nodig heeft. Geen haast geboden. Deze Eric houdt echter van snel handelen en geeft kort na hun gesprek een show weg voor het verraste kerkpubliek. Prachtig verhaal.

 

Kappen met dat klappen!

Althans, als dit waar zou zijn. Want geloof niet alles. Vooral niet als het volledige wie, wat, waar, wanneer en waarom ontbreekt.  Neem Bono tijdens een concert van U2, het nummer is klaar. Bono doet zijn microfoon in de standaard, loopt naar voren en begint in zijn handen te klappen. Al gauw volgt het hele publiek zijn voorbeeld en begint het ritmisch mee te klappen. Plots stopt Bono, pakt zijn microfoon weer en vertelt het Vastleggen in volledig scherm 11-7-2015 174919publiek dat elke keer hij in zijn handen klapt, een kind in Afrika doodgaat. Het publiek is meteen stil. Maximale impact behaald. Behalve bij een man in het publiek. Deze roept dan ook naar Bono:’Stop er dan ook mee!’ Briljant opgemerkt. Maar dan wel door wijlen Robin Williams. Zijn grap wordt een mythe , het hoogst haalbare voor een entertainer als hem. Net als de artiest in kwestie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s