Zeitgeist: Kung Fury, de beste slechte film ooit


Veel muziek en films uit de 80’s kunnen volgens hedendaagse maatstaf echt niet meer. Het ‘cheesy’ dat om veel media van toen heen hangt, is nu door eisen van het publiek en moderne film/ muziektechnieken helemaal verdwenen en weggefilterd. Maar juist dat ‘cheesy’  is de charme van dit decennium.  Kunnen we dan niet één keer terug naar de 80’s? Yes, we can.

David Sandberg

Regisseur David Sandberg gaat in 2013 de uitdaging aan om nog eens  zo’n typische 80’s film te maken met de techniek van nu. Op basis hiervan bedenkt hij een volkomen geflipt scenario waarin alle jaren 80’s clichés nog eens terugkomen.Het moet vooral nergens en een beetje ergens over gaan, dus gooit hij er zoveel mogelijk over the top actiemomenten, veel historische onmogelijkheden en natuurlijk die idiote dialogen in. Niets is te gek in zijn verhaal. Helemaal niets. De god Thor die met zijn hamer zwaait en ‘Stop! Hammer time’ roept,alles kan.

Kickstarter

Die kreet is trouwens hartstikke 1990, maar wat maakt het uit? Thor roept het op een plek waar dinosaurussen worden bereden door Vikingen met mitrailleurs, dus historisch klopt er wel meer niet. En dat is de bedoeling. Hoe slechter, hoe beter.Er is een waanzinnig idee, maar er is  ook een probleem: nauwelijks budget. Met eigen geld maakt David daarom een trailer, plaatst  het project op Kickstarter en vraagt het publiek om donaties. Als hij de film van zo’n beoogde 30 minuten  af maakt, wordt deze gratis op internet geplaatst.Dat wekt de sympathie op bij ruim 17.000 mensen op Kickstarter, die samen 630.000 dollar doneren.

David Hasselhoff

En op deze manier, zonder een grote filmmaatschappij, krijgt de film hierdoor juist de basis die het nodig heeft om extra cheesy te worden.  Met goedkope effecten en vrienden en familie die voor een green screen als vriendendienst acteren, maakt hij de film af.Als de spreekwoordelijke kers, strikt David een andere David voor de film, namelijk David Hasselhoff. ‘The Hoff’ zingt vol zelfspot de titeltrack “True Survivor” in, waarmee hij zijn klassieker ‘Looking for freedom’ doet vergeten. Bijna dan.

Meteen een succes

Na een videochat met de cast via de officiële site, gaat de film op 28 mei in première. Daar wordt de film gelanceerd en vervolgens op YouTube geplaatst. In nog geen week staat de teller daar inmiddels op 11 miljoen views en lopen vooral mensen boven de dertig er helemaal mee weg. Daarmee is het nu al het grootste filmsucces van het jaar,zonder dat het ooit in de bioscoop gaat komen. En zo heeft David een meesterwerkje afgeleverd. Nog nooit is een een slechte film zo goed geweest.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s