Parallel Universum: Hazell Dean – Heart (1988)


Als je 80’s zegt, dan zeg je Danijela Čolić . Op mediagebied niet veel meer van gehoord. ‘Leuk, maar wanneer dan wel ?’, hoor ik je zeggen. Is wel een tijdje geleden,  zij speelde de bruid in de clip van ‘Heart’ van de Pet Shop Boys, en werd zo de eerste Kroatische actrice op MTV.

Eerst Madonna niet

‘Heart’  is in deze uitvoering ook best uniek. Want dat we de plaat in de uitvoering van Chris en Neil kennen, is eind 80’s niet helemaal de bedoeling..Neil schrijft het nummer niet voor het duo, maar voor Madonna. Maar Madonna heeft… Nee klopt.  Madonna heeft nooit een hit met deze plaat gescoord omdat Neil het niet aan haar heeft durven geven. Hij geeft het daarna ook niet aan Hazell Dean, zijn tweede keus.

Ook Hazell Dean niet

Dat heeft niets met lef te maken, maar meer met Stock, Aitken en Waterman.Ten tijde van het grote succes, slaat soms de arrogantie bij de heren toe en worden artiesten, die niet tot hun grote stal behoren, bekritiseerd. Zo vindt het alwetende trio bijvoorbeeld  ‘It’s a sin’ ronduit prut, toch nog steeds een van de grootste hits van de Pet Shop Boys. Ai, een fittie is born. Neil stelt daarna dat als zijn muziek zo klote is, hij dat werk nooit aan artiesten gaat geven die onder contract bij SAW staan. Maar tussen hekel hebben en bewondering zit een dun lijntje, want in werkelijkheid zijn Chris en Neil best gefascineerd door het succesvolle trio. Zo is hun latere plaat ‘Being boring’ gebaseerd op de muzikale formule die SAW in elke plaat toepast.

Overnachten bij Ian McKellen

Maar terug naar Hazell. O ja, die kan het shaken. De in de 90’s  al vergeten 80’s ster van SAW mist hiermee een zekere hit en de heren gaan zelf ermee aan de slag.. Nadat het nummer op plaat staat, wordt in een kasteel in Slovenië de opnamen gemaakt voor de clip. Het scenario is gebaseerd op  een oud filmscenario met Neil en Danijela als  een pasgetrouwd stelletje. Ze worden weggebracht door Chris om hun huwelijksnacht door te brengen bij Dracula, gespeeld door Ian McKellen. Net als velen in de 80’s valt hij ook als een blok voor haar. Hoewel hij geen partij lijkt te zijn, staat Neil letterlijk aan het einde van het liedje met lege handen.  Net als Hazell Dean. Life’s heart.

Vastleggen in volledig scherm 22-5-2015 221325

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s