SL2 -On a ragga tip (1992)

Soms moet je diep nadenken over een tekst. Je hebt alleen de zinnen: ‘Ey ey ba day ba wadladie day’ en ‘Ay um ba day Ba day ba wadladie day’. Met een creatieve ingeving herhaal je dit nog een paar keer, je gooit er één verstaanbaar woord in en zo schrijf je een hit. Dat zit helemaal goed, je leest de tekst nog eens na op spelfouten en vervolgens ga je achter je keyboard zitten. Die indruk zou je bijna krijgen. Nee, deze plaat is op een iets andere manier tot stand gekomen.

One!

Zo is de basis van het nummer van iemand anders. Inclusief tekst.  Ja, en we zingen die tekst in die zomer van 1992 braaf mee. Hoewel zingen? We dansen eigenlijk maar wat en tijdens het gemompel halen we nog maar een biertje. Het enige woord dat in de tekst van ‘On a ragga tip’ ook na 23 jaar voor de gemiddelde luisteraar te begrijpen valt, is ‘One!’  En dat is goed zo. Als je er maar op kan dansen, toch?

Two!

Maar het zou logischer zijn geweest om ‘two!’ te roepen.SL2 welteverstaan. De groepsnaam SL2 is, dat al al sinds mid-80’s bestaat, geen hogere wiskunde. De act bestaat uit  Matt “Slipmatt” Nelson en John “Lime” Fernandez en het is een duo. En waarom komt dan de titel niet voor in het nummer, Einstein? Ook simpel. ‘Ey ey ba day’ of ‘Ba wadladie day’ verkoopt minder makkelijk. En lijkt me vooral voor radio dj’s een ramp.

Three!

Het nummer dat als basis dient voor de  wereldhit van deze twee dj’s is Jah Screechy’s “Walk and Skank’. In zijn geheel best redelijk te volgen nummer.  Jah’s plaats wordt op de versie van SL2 ingenomen door  derde bandlid ‘Jason Jay J James’ die maar een gedeelte uit het origineel zingt Met hem erbij zou dus ‘Three!’ in de tekst nog beter zijn geweest, maar dan moet je met four! en five! dansers Kelly Overet en Jo Millett er ook bij betrekken.

En ze zijn verdw..er nog steeds

Laat maar. Na een wat minder goed ontvangen opvolger gaat de act langere perioden uit elkaar. Tijdens die perioden van niets doen met de act zetten met name  Slipmatt en danseres Kelly zich definitief op de kaart. Zo wordt Slipmatt veelgevraagd producer en Kelly gaat  wat doen met Capella. Na wat onderbrekingen bestaat SL2 hedendaags  nog steeds in originele bezetting. De act heeft dus. als een zekere eendagsvlieg, wel een erg lange adem. Komt goed uit bij het zingen van tekst waarin geen komma’s en punten te ontdekken zijn.

Vastleggen in volledig scherm 14-5-2015 212327

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s