Eric Carmen -Hungry Eyes (1988)

Iemand die wel Mr. Soundtrack kan worden genoemd is Bill Medley.  Zo scoorde hij zijn grootste hits met nummers uit  Ghost  en Dirty Dancing .En daar tussenin trouwens met  Rambo III. Zo komen we op Jimmy Lenner, die als een kolonel Trautman de als een Rambo terugtrokken zanger Eric Carmen op de soundtrack van Dirty Dancing plaatste.

Dirty Dancing

Die is daarmee in één klap weer in de spotlights en begint zowaar weer plezier in het  zingen te krijgen.Maar Dirty dancing is voor meer mensen het begin van een nieuw succes, bijvoorbeeld ook voor John DeNicola en Franke Previte. Ooit bandleden van de groep Franke and the Knockouts willen ze dolgraag weer muziek produceren. Goed getimed komt daar Jimmy Lenner langs.

Jimmy Lenner

Hij is hun voormalig producer en doet op dat moment iets met soundtracks. Zo is hij nu bijvoorbeeld bezig met dat projectje Dirty Dancing.Jim zoekt nog een paar leuke nummers en laat Franke nou net toevallig een kleine showreel hebben gemaakt.Dat treft. Tussen heel wat mogelijkheden, vindt Jimmy daar  dat ene jaren oude nummer van John en Franke. Nu alleen die zanger nog.

Terugtrokken zanger

Hij bladert in zijn adressenboekje en daar staat ook die ene zanger van The Raspberries in. Geweldige gozer, daar heeft  hij wel eens wat voor geproduceerd. Ach, hoe is het met hem? Wel goed, maar aan de andere kant van Amerika zit die zanger wel een beetje te verpieteren. Tja, Eric voelt zich op dat moment best een beetje Ben Cramer, met die signaturesong ‘All by myself’. Hij heeft zich teruggetrokken in Ohio en heeft besloten om tekstschrijver te worden. Komt net Jimmy met dat nummer. Ondanks de welkome verrassing van Jimmy, is het nummer wel even wennen.

Kansloos

Net als een onverstaanbare vraag, moet hij het vaker horen.De bijna voormalige zanger begint het nummer echter steeds leuker te vinden en daar is ook weer het plezier terug in het zingen.Maar met net als als het zingen van Eric, heeft de plaat een aanloopje nodig, Zowel de film, als de bijhorende nummers worden om verschillende redenen van te voren kansloos geacht door de de mediawereld. Maar de soundtrack wordt net als de film precies het succes zoals Jimmy heeft gedacht. Met enorm belangrijke rol voor de tekstschrijvers Franke en Di Nicolla, Jimmy heeft het goed gezien.

Jimmy fixed it

En terecht. Niet alleen wordt de film een van de grootste bioscoopsuccessen ooit, maar met het binnenhalen van Franke en John heeft hij een cruciaal succes voor het project binnengehaald. Het duo schrijft namelijk ook de booster voor het hele project,  ‘(I’ve had) The time of my life’. De leadsingle leidt tot uiteindelijk 15 miljoen stuks verkochte exemplaren van het soundtrackalbum. Blijft voor altijd de vraag over de kip en het ei: Was het de muziek of de film? Moeilijk te zeggen.  It takes two to tango, zeggen ze wel eens. Of in dit geval to dance dirty.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s