Class of 1994…


Zeg nooit nooit.

Jullie leven in een tijd dat Nederlandse producties best scoren, maar dat het grote aantal Nederlandstalige hits wat achterblijft. Dat gaat gauw veranderen. Jullie kennen bijvoorbeeld die Marco Borsato wel. …Marco …Borsato. Laat maar, hij won deze week op de kop af vier jaar geleden de Soundmixshow. Valt voor jullie moeilijk te bevatten, maar hij wordt binnenkort alsnog een hele grote artiest. Op Nederlandstalig gebied welteverstaan.Ja, dat is inderdaad die gozer die Italiaans zingt.

In jullie tijd wel. Daarom kunnen jullie waarschijnlijk op dit moment geen enkele plaat van hem opnoemen.Is zeitgeist, in onze tijd ontkom je niet aan zijn muziek. Want over een paar maanden zal hij besluiten over te stappen op Nederlandstalige platen. Van origine Italiaanse platen, dat wel weer,maar het werkt wel. Daar weet componist John Ewbank wel raad mee. Dat is die gozer die in jullie tijd in de band van Robby Valentine speelt.

Eerst zal Marco zich eerst een nieuw imago aanmeten. Klinkt veel werk, maar in de praktijk laat hij zijn lange jas en gekke hoed thuis en vooral in coltrui, wordt hij wel heel populair. Na het aankomende WK dan. Vergeet alvast Branco de Braziliaan, onthoudt Marco de Nederlandse Italiaan.En met name  ‘Dromen zijn bedrog’. Zodra deze plaat in de hitlijsten gaat verschijnen, gaat er een lange succesvolle periode aanbreken.

Tot ver in volgend jaar zullen Nederlandse producties de nummer 1 beheersen en de jaren ’90 staan hier bekend als een nieuwe glansperiode voor Nederlands werk. Zelfs in een genre -kuch, levenslied- dat voor jullie nog niet te raden valt. Zelfs door jullie vergeten artiesten als Rob de Nijs en Peter Koelewijn pakken binnen twee jaar hun eerste nummer 1. Wedden om 50 eur…om de eer?

Zekere  invloed op die nieuwe glansperiode Nederlandse hits, heeft ook een Nederlandse versie van MTV, dat volgend jaar van start gaat. Marco zal de komende tien jaar zoveel Awards bij deze zender winnen dat de prijs zelfs naar hem wordt genoemd. Alleen maar zodat hij deze zelf niet meer kan winnen.Daarna houdt de zender op te bestaan. Net als BZN. Marco’s carrière niet. Hij geeft over een tijdje tien concerten ter ere van zijn 25-jarig jubileum op de plek wat voor jullie die bouwput in Amsterdam Zuid-Oost is.

Zeg nooit nooit dus. In mijn tijd wordt de door jullie verguisde André Hazes vereerd, staat Frans Bauer allang niet meer op braderieën en heeft George Baker een tweede popcarrière achter de rug. Met Nederlandstalig werk komt het goed. Alleen op het Eurovisie Songfestival blijft het de komende jaren ook prut. Nee, dat met Willeke wordt bij jullie over een maand niets. Tip voor de toekomst: probeer eens country.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s