Partners in Kryme -Turtle Power (1990)

Zo eind  80’s zat in het beperkte kabelpakket ook Super Channel. Lang vergeten iconen, als Nini Firetto en Amanda Reddington, presenteerden daar programma’s voor het onderdeel Music Box, nog doorgegaan tot januari 1990.  Goh, dan kan ik een van de meest obscure eendagsvliegen uit het eerste jaar van de 90’s, Partners in Kryme, dus nooit voor het eerst op deze zender hebben gezien. Waar dan wel?

Teenage Mutant Ninja Turtles

Maakt niet uit, ik heb het trouwens over Partners in Kryme. Een duo dat heel plots doorbrak met een succesvolle soundtrack, wekenlang in Engeland op 1 stond en en weer verdween na een geflopte soundtrack. In een interview met het blog van Werner Von Wallenrod, gaat Golden Voice( Richard Usher) van het duo in op hoe ze nou op de soundtrack van Teenage Mutant Ninja Turtles terecht zijn gekomen. In een lang verhaal van veel via via krijgen ze een contract bij SBK, een kleine platenmaatschappij dat eind 80’s als label van EMI start.

Tekstfout

Na een telefoontje van SBK, wordt de plaat in een weekend in elkaar geknutseld. Op basis van een kleine toelichting van A&R manager Peter Ganbarg en het script, bedenkt het duo een rap waar het plot wordt uitgelegd en dat is meteen de reden dat er een enorme fout in de tekst zit waar twee karakters door elkaar worden gehaald.  Het levert veel kritiek op van de fans van de comic, maar dat boeit niemand want negatieve publiciteit…je kent het wel.

Vanilla Ice

De leadsingle voor het duo is een grote overwinning voor SBK, omdat op de soundtrack de grote naam MC Hammer van collega-label Capitol Records(EMI) op de achtergrond verdwijnt. MC Hammer is de huidige graadmeter voor alles wat populair is. Er moet een video komen, interviews, optredens, media-aandacht,het duo weet niet van hen overkomt. Ondanks dat ze nul inspraak hebben, met name in de video,heeft het duo in deze positie wel een prima uitgangspositie voor verder succes. Maar helaas, daar komt dan net Vanilla Ice binnenlopen. De gedroomde tegenhanger van Hammer zorgt voor heel wat drukte bij het label, alle campagnes worden op het gouden ei Vanilla gericht.

Het eindigt met een film

Daarmee ervaart ook de andere helft van het duo, Keymaster Snow (James Alpern), al snel dat het bij Turtle Power zal blijven. Hij krijgt gelijk, de samenwerking met Deborah Cole op “Love to love you’ verdwijnt op de soundtrack van het ultra-slechte  ‘Cool as Ice’. Met voor beide acts op twee manieren de ongeschreven regel in de muziekwereld dat de carrière van een gehypet artiest regelmatig eindigt met een film, sleept de rapper partners in crime Richard en James mee de vergetelheid in.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s