Black- Wonderful life(1987)


De songtitel ‘Wonderful’ wordt vaak in het nummer zelf oprecht gemeend, neem bijvoorbeeld die plaat van Louis Armstrong een paar weken geleden. Of Patty & Shift. Om een dwarsstraat te noemen. Gek genoeg zijn juist platen met de titel ‘Wonderful life’  veelal wat cynischer. Dat nummer van Clawfinger is tekstueel al wat minder vrolijk, maar dat nummer van Black..daar druipt het cynisme ook van af.  Die zag het zwart in.

Black bladzijde

Nee, het jaar 1985  was niet bepaald het beste jaar voor Colin Vearncombe, oftewel Black. Zacht uitgedrukt. Eerst was er die scheiding. In een interview van zo’n pakweg drie jaar geleden doet Black er nog een schepje bovenop. Zo vertelt hij dat de act Black als trio uit elkaar ging, dat hij zijn huis en vrienden verloor, een auto-ongeluk kreeg en o ja,  door zijn platenmaatschappij werd gedropt. En in dat tamelijk beroerde ’85 schrijft Colin alle ellende van zich af.

Creativiteit overkomt je

Juist een van die nummers, ‘Sweetest smile’, trekt nou net de aandacht van het grote A&M. Inmiddels solo-act Black gooit daarna ‘Wonderful life’ nog eens in de herkansing en het groeit uit tot een van de successen in 1987. En zo geldt voor Black hier een van de regels voor een wonderful life: In het leven komt uit ellende en liefde of combinatie vaak het grootste creatieve succes. Heel vaak maar één keer, en zo kon Black vanaf 1988 ook weer gewoon over straat.  Hij woont hedendaags in Ierland, schildert, dicht,heeft nog meerdere albums, EP’s uitgebracht en hij doet kleine tours.

Lang durend leven voor een eendagsvlieg

Dat hij  wat nu wat minder bekend is, beaamt hij zelf ook. Op zijn site zegt hij dan ook dat hij best nog wil optreden in een tv-show, zolang het niet het format ‘Noddy’ (Engels tekenfilmfiguurtje) zet onbekende mensen voor gek’  is. In het interview  refereert hij ook nog even naar de film ‘About a boy’ over een zoon van een one-hit wonder die  nog steeds van de royalities leeft van zijn vader’s ene hit.  Hij stelt dat hij in ieder geval wel zelf  die one-hit wonder is.  En laten we eerlijk zijn: nog steeds op royalities leven naar aanleiding van een scheiding, menigeen houdt juist veel minder over na zo’n periode.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s