Class of 1988…

Bij jullie moet het nu 29 januari 1988 zijn. Met name  jullie ouders zullen vandaag massaal naar de KRO bellen omdat ze willen dat Jos van den Brom de Soundmixshow gaat winnen. Hij lijkt op John Denver, zingt als John Denver, maar hij is het niet. Het is Jos.  Ik zal het alvast verklappen, hij wint de Soundmixshow. Daarna horen we nooit meer van hem. Bellen is dus zinloos. als is het alleen al omdat het telefoonnet plat komt te liggen.

Het Henny Huisman syndroom. Woord bestaat bij ons nog steeds. Beschrijft nu het gevoel dat je iemand eerder op tv hebt gezien. Maar goed, er wordt vanavond ook veel gestemd op de in jullie tijd bekende Anita Meyer. Het is eigenlijk Desirée Manders, maar haar vertolking van ‘They don’t play our lovesong anymore’ is net echt. Investeer je gulden goed, stem gewoon op haar, vergeet Jos. Ach, laat maar, ze wordt toch derde. Achter Michelle Meyer(what’s in the name?) Is niet erg, over zes jaar staat Desirée toch nummer 1 in de top 40 en is het succes van Michelle vergeten. Net als dat van Jos. Voor sommigen komen dromen dus wel uit.

Net als bij Marco… Dat is later pas, die is nu nog kok. Maar het blijft moment van roem. De winnaar van vorig jaar, Peter Douglas, was recent nog wederom deelnemer tijdens een talentenjacht op een van onze vele tv-zenders. Nee, deze keer wint hij niet. Net als Glenda Peters en Frank Ashton geen volle zalen trekken op dit moment.   Alleen Gerard Joling doet dat of een Marco…laat maar, komen jullie nog wel achter. Net als het antwoord op de vraag wie het echte talent is, Linda of Dj Kat, Paul of mijnheer Van Heumen, een van hen gaat succesvol solo.

Henny Huisman gaat echter ook na vanavond door met zijn show. Sterker nog, hij is nog steeds op een van onze vele tv-zenders te zien.  Maar het is niet meer kaliber Jasper Faber, Ted de Braak, Fred Oster, Henk Mouwe of waar jullie naar kijken. Te veel zenders nu. Ja, jullie hebben er over een paar maanden drie. Geniet ervan, worden er nog veel meer. Net als al die idols die komen en gaan.Onthoudt Bon Jovi, U2, Madonna, zelfs Kylie Minoque, maar vergeet snel Glenn Medeiros, Tiffany of Bros.

En Jos. Gaat hem over een jaar al niet meer worden  in Nederland. Alles verandert. In tegenstelling tot jullie tijd hoef je nu helemaal niets te kunnen, een border-liner met een one-liner kan een eigen show krijgen. Of een hit. Blijft dan niets zoals het was? Nee. Neem nog maar een Raider.

Advertenties

2 gedachten over “Class of 1988…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s