Sharam -P.A.T.T.(2006)

Dat Eddie Murphy nooit een Oscar heeft gewonnen kun je mee eens zijn of niet, dat hij wel ooit een Grammy mee naar huis heeft genomen, is wat moeilijker te begrijpen.  Zo goed was die kortstondige zangcarrière niet. Hij krijgt deze in ’84 dan ook voor beste comedy op plaat, namelijk ‘Eddie Murphy comedian’, beter bekend als ‘Delirious’.  Dat lanceert zijn filmcarrière als een komeet, maar zijn zangcarrière is als nat vuurwerk,  dat komt niet echt van de grond.

how could it be

Het stopt bij de Amerikaanse grens en de teller stokt al bij één echte hit:’Party all the time”. Vooral en met name door hulp van Rick James knalt de plaat in 1985 net niet naar de  Billboard nummer 1 positie. Het succes in de US leidt tot het album, ‘How could it be’.  Ja inderdaad, dat is dan een vraag die de muziekwereld bezighoudt.En de ellende houdt nog niet op. Nee, er volgen nog een paar andere albums.  Daarna zijn ze het zingen in de US ook zat. Nu weer leuk doen op het witte doek is het devies. De plaat duikelt uit het collectieve geheugen zo de vergetelheid in.

Sneeuwbaleffect op Ibiza

Tot Sharam Tayebi, naast ‘Dubfire’ Shirazinia de andere helft van het duo Deep Dish, twintig jaar later deze er weer uit haalt.  Of eigenlijk uit zijn platenkast. Hij knutselt een beetje aan de plaat en houdt het werkje in eerste instantie voor zichzelf.  Maar als hij het uitdeelt aan vrienden en bekenden groeit de plaat tot dé plaat op Ibiza en vindt de plaat via Sharam’s label  Yoshitoshi Recordings haar weg naar de internationale hitlijsten. Een echt sneeuwbaleffect. Op Ibiza. Grappig, ja. Net als de bijbehorende clip, dat een parodie is op de originele clip.

Geen Eddie-bash

Deze wordt in grote lijnen nagespeeld, zeker nadat de clip niet door de keuring kwam en er wat drugsscenes uit moesten.Maar het is zeker geen Eddie-bash. Integendeel, de clip met een gastrol van zijn bandmaatje Ali Shirazinia, is een ode aan de acteur omdat Sharam een groot fan van Eddie is. Wellicht is het dan ook niet toevallig dat hij deze plaat door de remix gooide achteraf gezien. De fans van Deep Dish vragen zich ondertussen wel af of het nog allemaal goed gaat komen.Vooral als Sharam inmiddels na  het succes van P. A.T. T. met Daniel Bedingfield gaat samenwerken.

Langer dan 48 hours

Nee, moet hij zelf weten, de belangrijkste vraag is of het legendarische duo ooit weer bij elkaar komt.  Jarenlang geeft het duo geen uitsluitsel, maar sinds vorig jaar is Deep Dish weer actief.  Acht jaar hiatus dus.  ‘That didn’t take so long?’, vraagt een personage in de clip voor ‘P.A.T.T. aan het eind.  Nee, zeker niet. Maar hoewel hiermee de lengte van de plaat wordt bedoeld, vat het meteen ook het zangsucces van Eddie goed samen. Want Sharam’s feestje gaat maar door, aanzienlijk langer dan de 48 hours van Eddie’s zangcarrière .

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s