Billie Myers – Kiss the rain(1998)

Het is weer de periode dat je door lange hitlijsten al die platen voorbij hoort komen die verder nooit op radio te horen zijn. Maar daarna blijven die platen weer liggen op die grote berg anonimiteit,zonder dat de kwaliteit ooit is uitgedrukt in een tastbare notering in de hitlijsten. Neem Billie Myers, die doorbreekt met ‘Kiss the rain’ omdat Bush-zanger Gavin Rossdale zo onduidelijk articuleert.

Bush

Want het idee voor ‘Kiss the rain’ komt van producer Desmond Child, als hij het nummer Glycerine’ van Bush hoort. Hij verstaat  ‘kiss the rain’ door het zware accent van Gavin en besluit een tekst te bouwen om die ene zin.  Child betrekt al gauw ook The Hooters frontman Eric Bazilian er bij. Bazilian, naast zanger ook songwriter,  ontmoet Child in Frankrijk, waar hij samen het idee verder uitwerkt. Daarna maken ze een stop in Londen op de weg terug naar de US om daar Billie te ontmoeten. Vervolgens huren ze daar een vergaderkamer in het Halcyon hotel. Eric heeft zijn Roland VS-880 workstation bij zich en het nummer wordt daar grotendeels opgenomen.

Depressief

Ondanks dit leuke verhaal, blijft het hierbij. ‘Kiss the rain’ heeft enig succes, maar de platenmaatschappij eist meer succes. Als dat niet lukt met haar tweede album,  duikelt Billie de vergetelheid in na haar ontslag bij de platenmaatschappij. Ze wordt zwaar depressief, maar hoe gek het ook klinkt, wordt de vaststelling van haar depressie de weg naar boven.  Na door een diep dal te zijn gegaan, begint ze letterlijk helemaal opnieuw en richt haar eigen label op, FruitLoop Records.

Zwaartekracht

De humor heeft ze dus nooit verloren, want fruitloops is de bijnaam die Billie aan de antidepressiva geeft die ze nu nog dagelijks slikt. Met deze naam als een link met het keerpunt, wil ze hiermee ook depressiviteit  bespreekbaar maken. Zo heeft ze het beste uit een donkere periode  gehaald. Zoals ze zelf in haar korte bio aangeeft: zwaartekracht lacht het laatst, wat omhoog gaat, gaat uiteindelijk ook weer omlaag. Zo is ze dus hedendaags weer helemaal in balans,  en dan omhels je de zon, dan kus je de regen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s