Positive K. – I got a man(1994)


Ach, je kent ze wel. Die standaard rapvideo’s waar met woeste handgebaren, bling bling in combinatie met een zonnebril een enorm minderwaardigheidscomplex wordt verborgen.Om met strakke armen over elkaar duidelijk te maken dat je niet moet messen met deze rapper. Ok, seen that, done that en bought the shirt. Nee, dat kan ook anders. Neem nu Positive K. Een rapper uit de Bronx,beter bekend bij zijn vrienden als Darryl Gibson. Darryl wist dat hij met iets originelers moest komen. Plots had ie het, gewoon met ‘I’got a man’ net het omgekeerde doen in zijn eigen video. Simpel.

Blauwtje

Want waarom niet een rap verzinnen met een hele conversatie tussen een player die wordt afgewezen door een vrouw? Dat zie je niet vaak in stoere rapvideo’s, toch? Zo ontstaat er een rap waar de vrouw in kwestie alle pogingen neersabelt door te roepen dat ze al een man heeft. Hij kan hoog en laag springen, maar het is kansloos. De plaat slaat in als een bom en iedereen vraagt zich maar een ding af: wie was nou die zangeres die deze tekst in heeft gezongen?Dat wordt een hele klus, je kunt gaan zoeken wat je wil, maar je komt maar op een naam uit. Positive K.

Origineel

Inderdaad, hij is het zelf. Met de pitches meerdere streepjes hoger, Taste of Honey’s ‘Rescue me’ en Junior’s ‘Mama used to say’ in de mix, wijst hij zichzelf af tijdens de opname. En dat maakt het resultaat tot een van de origineelste rapplaten van de nineties. Hoewel hij hier in Europa weer net zo snel verdwijnt na deze hit als hij in eerste instantie opduikt, kan het zijn dat je hem nog ergens in een onverwacht hoekje op een cd bent tegengekomen.Letterlijk.

Verstopt

Want het nummer ‘Come to Butthead’ staat als een zogenaamde hidden track ergens op de cd ‘The Beavis and Butthead Experience’. Ja, dat duo. Ook ergens, namelijk in de tekst van ‘Where are they now’ van Nas, komt hij voorbij, Als je maar goed zoekt. Da’s mooi, maar waar is de man dan nu?  Positive K. is lange tijd de muziekwereld zat geweest, maar is recent  gewoon weer verder gegaan waar hij ooit mee is begonnen:rappen. Ach,soms kun je lang zoeken naar een antwoord, maar ligt het dichterbij dan je denkt.

Vastleggen in volledig scherm 30-11-2014 025242

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s