Reminded and Rewinded Top 3: Wham! En weg waren ze


Over George Michael is wel zo’n beetje alles geschreven. Eens in de zoveel tijd hint George Michael op een comeback reünie van Wham! We weten allemaal dat dit, naast een kort optreden in 2012, niet meer gaat gebeuren. Of toch?  Laten we de bandleden van Wham terughalen en een update doen. Krijgen we dat  jaren ’80 fenomeen weer terug?

Vastleggen in volledig scherm 19-11-2014 2224271. Andrew Ridgeley

Eerst Andrew. Voor altijd ‘die andere jongen van Wham’ die bewust na een weinig succesvol soloalbum in de volledige anonimiteit verdwijnt. In een zeer zeldzaam interview uit 1997 stelt hij dat hij alleen spijt heeft dat Wham! nooit een derde album heeft gemaakt om te kijken of er een doorbraak in de US mogelijk was. Maar George Michael was al niet meer te houden. Volgens hem gaat die reünie er niet meer komen. Best realistisch, de twee boegbeelden zijn allebei in de 50 en ze zijn die nummers een beetje ontgroeid. Andrew woont hedendaags in Cornwall met zijn vrouw Keren Woodward. Als zangeres van voormalig succes Banarama ook een vergeten 80’s icoon. En dat vinden ze goed zo.

Vastleggen in volledig scherm 19-11-2014 2211552. Deon Estus

Nee, dan is een reünie tussen George en Deon waarschijnlijker. Na Wham! zit de bassist niet bepaald zonder werk, mede omdat hij George Michael vergezelt op zijn tours, meespeelt op zijn albums en George’ familie een handje helpt. Maar na zijn periode met Wham!, vindt  Deon het ook een mooi moment om de wereld zijn zangkwaliteiten te laten horen. In 1989 brengt hij het debuutalbum ‘Spell’ uit, vergezeld met het mooie nummer ‘Heaven help me’ .  Op de plaat is de grote invloed van George merkbaar, zowel productie en achtergrondzang wordt door George gedaan. Ondanks de goede springplank volgt er weer snel een zachte landing en is het Deon Exit. Bezig met andere projecten, zinspeelt hij geregeld op hernieuwde samenwerking met George, zowel in interviews als op zijn twitter,  en lijkt na meer dan twintig jaar een tweede album nog steeds waarschijnlijk.

Vastleggen in volledig scherm 19-11-2014 2215203. Pepsi & Shirlie

En George samen met Pepsi & Shirlie dan? In tegenstelling tot de voormalige achtergrondzangeres Dee C Lee, hebben deze  twee achtergrond-zangeressen nog net van het wegebbende Wham!-effect geprofiteerd. De twee worden vriendinnen als bandlid Shirlie de onbekende Pepsi naar de auditie ter vervanging van Dee brengt.  En vriendinnen zijn ze nu nog steeds. Net als bij George en Andrew, is het dan ook een unanieme afspraak geweest om te stoppen als duo. Dat gebeurt nadat Shirlie een dochter krijgt met de zanger en acteur Martin Kemp. Ze houden daarna contact met elkaar, met Andrew en George, en in tegenstelling tot Wham! komt het bij hen in 2011 wel tot een reünie. Daarmee zijn ze van deze gehele top 3 het succesvolste vervolg geweest in de post-Wham! periode.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s