Column: De slechtste film bestaat niet


Vroeger maakten we er soms een sport van de slechtst mogelijke films te huren. Gewoon ter vermaak, de plot holes te tellen of erachter te komen hoe een regisseur tot zo’n wanproduct is gekomen.  Of om soms positief verrast te worden. Dat was niet bij Rottweiler, nog steeds de slechtste film die ik ooit gezien heb. Maar als we IMBD erbij pakken, heeft de film geen 1. Ook heeft het een paar positieve kritieken. Het is dus niet de slechtste film.  Wat dan wel? Dat moet Zyzzyx Road zijn

Minst bezocht

Het is immers de minst bezochte film ooit.  Het levert in 2006 maar liefst 30 dollar op nadat zes bezoekers de film hebben gezien. Dat is inclusief Sheila Moore,de make-upartieste van de film. Het nieuwsfeitje gaat viraal in de eerste week van 2007 nadat Devin Faraci van Chud.com het op zijn site zet.  Maar de volkomen anonimiteit van de film is juist de bedoeling van producers Leo Grillo en John Penney. Zo wordt de film maar zeven dagen in één bioscoop in Dallas vertoond op het onmogelijke tijdstip van 12 uur ‘middags en wordt er geen publiciteitscampagne gevoerd.

All part of the plan

Dit had puur een financiële reden. Leo en John kunnen zo de kosten drukken van salarissen, daarbij gokken ze op verdiensten in het buitenland. Maar dan moet de film wel hebben gedraaid in Amerika. En dat willen ze pas doen, als de dan al in stroomversnelling geraakte carrières van hoofdrolspelers Katie Heigl en Tom Sizemore volledig op stoom zijn. Alleen wordt er door dat ene berichtje te vroeg een enorme media-aandacht opgewekt. Blijkt niet zo erg te zijn. Vooral door de veelal negatieve publiciteit groeit de aandacht en wordt de film cult. De film brengt uiteindelijk bijna 400.000 dollar op in het buitenland en dat is nu nog meer door wel enige promotie en de dvd-release.

Missie geslaagd. Het is dan ook geen slechte film. Vind ik. Want de slechtste film aller tijden bestaat dan ook niet. Dit predicaat is gebaseerd op meningen van opiniepeilers in de media. Maar iemand die beweert dat gras rood is, heeft nog geen gelijk. Het is de beleving en dat is voor iedereen anders. De slechtste film kan alleen door jou worden bepaald. Net als de beste film.

Vastleggen in volledig scherm 13-10-2014 225812

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s