Milk Inc. – Walk on water (2000)


Een van de bekendste rechtszaken in België de afgelopen jaren was die met betrekking tot de overleden Ann Vervoort. Ze was dan ook een publiek figuur geweest en dan trekt zo’n zaak altijd iets meer aandacht.  En toch denk je nu” Wie is…?’ Oh, even uitleggen. Ann was de zangeres op ‘Walk on water’ van Milk Inc.  En daarna vertrok ze naar Ibiza. Een keuze met verstrekkende gevolgen.

Eerst Karine

In de 90’s is Milk Incorporated nog de lange naam van een studioproject van Regi Penxten en Filip Vandueren. Na het uitbrengen van de single ‘La Vache’ en het succes daarvan, wordt besloten wat weg te halen en wat toe te voegen. De naam wordt in/afgekort tot Milk Inc. en Ann wordt als ‘zangeres’ toegevoegd. Ja, dat staat wel tussen haakjes, omdat het bekend is dat het eerste album is ingezongen door Karine Boelaerts. Maar ‘Walk on water’ was wel Ann.En meteen ook een afsluiting. Kort na deze hit verlaat ze de act en gaat met haar vriend en musicus Patrick Claesen immigreren naar Ibiza.

Goede voornemens

Vastleggen in volledig scherm 10-11-2015 074209In een interview uit 2000 vertelt Patrick nog dat ze gezonder gaan leven, ondanks het feestimago van het eiland. Helaas, het lukt niet. Allereerst de relatie zelf, ze gaan in 2008 uit elkaar.  Maar ook qua Ann’s leefwijze. Op de morgen van 22 april 2010 wordt Ann dood aangetroffen. Het wordt snel duidelijk dat de oorzaak drugsgerelateerd is.  Kort daarna wordt haar nieuwe vriend Robby als verdachte van het leveren van de drugs opgepakt, maar wordt in 2012  vrijgesproken. Dan is Linda Mertens al twaalf jaar de zangeres van Milk Inc.

Wrang hitverloop

En Linda heeft, als Ann’s opvolgster, al jaren veel meer succes met Milk Inc. In België dan.Bij ons is juist de single met Ann nooit overtroffen. En zo blijft het voor ons een typische jaren 00’s act, maar ze bestaan nog steeds. De zangereswisseling vond trouwens hier plaats door het ‘Walk on water’ van Ann op te laten volgen door het ‘Land of the living’ met Linda, maar die is al in the ‘walk on water’ video te zien. Ondanks toevalligheid, vormen beide platen, ook nog in deze volgorde, een wrang hitverloop als je er over nadenkt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s