Reminded and Rewinded top 3: Hasta la vista?

Ach, Terminator 2 uit 1991. Van het optreden van Arnie, die 700 woorden in zijn script had staan, zijn alleen de acht woorden ‘Hasta la Vista, baby’ en ‘I’ll be back’ blijven hangen.Of neem die stoere clip van toenmalig mediacircus Guns N’ Roses. Dat alleen al maakt Terminator 2 legendarisch, ook 23 jaar en twee delen later. Want de film was een totaalplaatje. Naast een geweldige soundtrack, een enorme marketingcampagne, de grandioze effecten en Arnie, die later inderdaad terugkeerde,  werd de film ook gedragen  door de andere drie hoofdrolspelers Linda, Edward en Robert.Daarom deze keer plaats voor een grote reünie in de top 3. Zonder Arnie,wegens privéomstandigheden.

1. Linda Hamilton(Sarah Connor)

index Linda Hamilton was al bekend sinds de 80’s door het vriendelijke ‘Beauty and the beast’ en onderging een metamorfose met T2. Ondanks (maar meer dankzij) die veelzijdigheid en dat contrast, heeft ze daarna bewust meer kleinere rollen gekozen. In een interview uit 1992 , een jaar na het bioscoopsucces, gaat ze zeer uitgebreid in op de opnamen van T2. Ook geeft ze al aan dat ze niet beschikbaar is voor T3, omdat ze denkt dat T2 niet te toppen valt. Ze wordt in de 2002 daadwerkelijk gevraagd voor de opvolger, maar weigert vanwege (de bijrol in) het script en het ontbreken van (ex-man) James Cameron als regisseur bij het project. James is wel betrokken bij het komende deel 5 en ze sluit het opnieuw spelen van Sarah op het scherm daarom niet uit. Alleen niet in een zware fysieke rol, maar in een versie van haar die bij haar leeftijd past.

2.Edward Furlong(John Connor)

968full-edward-furlongEen paar geleden verscheen er een artikel op internet waarin werd gesproken over de ‘John Connor vloek’. Met drie acteurs die hem speelden ging het later snel bergafwaarts. We kennen het recente verhaal in de media over Nick Stahl, maar ook die van Edward. Hij werd een veelbelovende ster door T2 en aan het einde van de 90’s maakte hij zijn opwachting in nog een grote filmhit:American history X. Daarna verdween Edward snel uit het zicht, veroorzaakt door een verslaving en incidenten.  Dat is niet de reden waarom hij over T2 in interviews niet zoveel te vertellen heeft als Linda, hij stelt dat nog maar dertien was toen de opnamen begonnen. Hij leek dus dezelfde kant op te gaan als Brandon Call, maar in tegenstelling tot hem, is Edward hedendaags nog steeds in Hollywood te vinden. Tussen het randnieuws alleen in kleinere rollen, maar daar is hij happy mee..

3.Robert Patrick(T-1000)

Van de drie is Robert na T2 het meest zichtbaar gebleven in Hollywood. En dat ondanks volgens hem soms grote rollen aan hem voorbij zijn gegaan omdat zijn uiterlijk is veranderd. Dat hij daarom voor altijd verbonden is aan T2, vindt hij niet erg en is er trots op. Want Terminator 2 heeft tijdens een stagnerende periode in zijn carrière deuren voor hem geopend. Achteraf, want de keuze voor de rol werd in de eerste plaats door hem bepaald omdat hij hier wat kon toevoegen. Net als Linda heeft hij drie maanden een intensieve training gevolgd om de fysieke scenes, met name de hardloopscenes goed te kunnen doen. De ‘eagle look’ zoals hij het zelf noemt was een idee van Patrick zelf om het karakter nog meedogenlozer te laten lijken. Ondanks het einde van zijn karakter in T2 sloot hij een paar jaar geleden,  na Linda eerder, een rol in deel vijf niet uit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s