Akcent – Kylie( 2005)

Een van de eerste internet-hypes, in 1994, was het verhaal over het mysterieuze overlijden van Ronald Opus.Maar helaas, Ronald bestaat niet. Het hele verhaal is verzonnen door Don Harper Mills voor een presentatie in 1987. Daarin probeerde hij te illustreren dat een nieuw detail bij een overlijden grote juridische gevolgen kan hebben.

Het verhaal is later een geliefd scenario geworden in diverse programma’s. Maar er blijven genoeg mysteries over, ook in de muziekwereld.Waarom is Akcent zo populair in India en Pakistan? En over wie gaat Kylie?

Weer O-Zone

Een vraag tegelijk. Allereerst Akcent. Oh, even tien jaar terugspoelen. Het is 2004 en we zijn we beland bij  O-Zone. Mmm. iets te ver terug, maar het verhaal komt op hetzelfde neer.De groep, bestaand uit grote man en Roemeen Dan Balan en twee andere bandleden, scoort een enorme zomerhit met ‘Dragostea din tei’. O-Zone verdwijnt daarna uit het zicht. Een jaar later is daar Akcent.

Kylie Minoque

Roemeen en bandleider Adrian Sana maakt van hun  ‘Dragoste De Închiriat’ iets anders in het Engels,  Zo zingen hij, Marius Nedelcu, Mihai Gruia en Sorin Brotnei het aanstekelijke ‘Kylie’, een ode aan Kylie Minoque, naar de Europese top. Maar ook zij verdwijnen weer uit het zicht. In tegenstelling tot O-Zone, bestaat Akcent nog steeds, maar het is niet meer dan een artiestennaam voor Adrian. Of meer een merk, zoals voormalig bandleden Sorin en Mihai vorig jaar achterkwamen.

Akcent =Adrian

Adrian vertelde in een recent interview dat hij als oprichter van de act een andere richting op wilde, maar het helpt dan wel als iedereen die kant op wil.  Want Adrian is namelijk Akcent. En hij heeft een accent. De naam komt nog uit de periode dat hij als d.j bij een lokaal radiostation Roemenië werkte. Hij komt zelf uit het noorden van het land en net als bij ons, hoor je dat. Dus ‘brommers kijken’ wordt ‘brommers kieken’. In het Roemeens dan.

Tot hilariteit bij zijn toenmalige collega’s natuurlijk.Zijn meest recente collega’s zijn wat minder happy met Adrian. In een kort interview voor een Pakistaans magazine zouden  Sohim en Mihai  hebben aangegeven dat Adrian langzamerhand de naam en daarmee de band naar zich toe heeft getrokken. Dat valt ook te zien op met name de site van de band en in Adrian’s eigen biografie.

Bollywood

Maar buiten het gesteggel, komt er nog wat nieuw werk van de ‘band’? Wellicht, in India dan. Want Bollywood-fan Adrian heeft een soundtrack , de track ‘Special girl’ opgenomen  voor de film van regisseur Himayath Khan met de werktitel ‘Firangi. Gezien de film, gaat het deze keer zeker niet over Kylie Minoque. Zoals de voormalige bandleden ook al weten: daar kan je maar één keer een ode over maken.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s