Reminded and Rewinded Top 3: Onzichtbare sterren


Als je iets negeert dan is het er gewoon niet. Dat is een stelregel die vaak wordt gehanteerd. Is natuurlijk niet zo. Neem nou muziek. Als je puur naar de hedendaagse radio luistert, dan lijkt het erop dat vele acts niet meer bestaan. Natuurlijk wel, maar als je niet in het uitgekiende format met dito playlist past, ben je met heel wat geluk nog net een ‘fout nummer’.  Deze keer verstoppertje spelen met drie onzichtbare acts die nog steeds alive and kicking zijn.

1.Hot Chocolate – You sexy thing(1975)

Hot Chocolate scoorde in de hoogtijdagen minimaal een hit per jaar. Ongelooflijk succesvol dus. Vooral door boegbeeld Errol Brown. Hij was muzikaal en als tekstschrijver de motor achter de band. Nadat hij zich realiseerde dat hij teveel met de band bezig was, verliet hij de band en zo nam het succes van de band snel af.

Hot Chocolate  kwam in 1997 nog een keer terug in de picture met hun oude hit’ You sexy thing’ door de film The Full Monty. Errol speelde een grote rol in de promotie van de plaat, ondanks dat hij al jaren  solo optrad. Hij blijft dan ook tot op de dag van vandaag verbonden met de band. Errol doet nog regelmatig gastoptredens met ‘zijn’ band, ondanks dat hij officieel is gestopt. De band zelf is nu met Kennie Simon toe aan hun vierde leadzanger.

2.Spin doctors – Two Princes(1993)

Bij de spin Doctors is de leadzanger Chris Barron. Nog steeds. Ze zijn niet echt een eendagsvlieg geweest, wel een band met kortstondig succes. In Nederland dan. Was vooral te danken aan de cd ‘Pocketfull of kryptonite’. De band bracht daarna nog andere cd’s uit, maar die bereikten de Europese lijsten niet meer. In 1999 ging de band even op non-actief, maar hedendaags is de band gewoon weer op tournee.

Chris stelde in een recent interview dat de nummers van dat ene populaire album nooit meer worden getopt, maar dat hij daar vrede mee heeft. Hij vindt het te gek dat na meer dan 20 jaar het publiek nog steeds uit hun dak gaat op met name ‘Two princes’. Zoals hij zelf aangeeft: Die ene grote hit had ook ‘Achy breaky heart ‘kunnen zijn.

3.The Proclaimers – I ‘m gonna be (500 miles) (1988)

Of ‘Letter from America”bijvoorbeeld. Die iedereen is vergeten. Het nummer ‘(I am gonna be)500 miles’ van de tweeling uit Schotland kent iedereen wel. Bijvoorbeeld door de al gestopte serie ‘How I met your mother’, dat het nummer gebruikte  tijdens roadtrips van de vrienden Marschall en Ted. Craig en Charlie Reid zijn dan ook nooit weggeweest.

Veelal door intensief touren, maar ook met het uitbrengen van cd’s bleven ze met name aan de andere kant van de Noordzee in de picture. Vorig jaar kwam in de UK de film Sunshine on Leith uit. Niet alleen de titel is gebaseerd op een van de (bekende) nummers van de tweeling, de volledige soundtrack was dat. De film werd enorm goed ontvangen en werd een enorme boost voor het Greatest Hits album dat kort daarvoor was uitgebracht. Niet zonder toeval waarschijnlijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s