Reamonn – Supergirl (2000)


Na al die duizenden talentenjachten op tv zou je een mooie quiz kunnen maken rond Starmaker. Uiteindelijk kom je dan vanzelf bij Raemonn met ‘Supergirl’ uit.

Ok, Starmaker

Het is alweer dertien jaar geleden , dus we beginnen makkelijk. Vul aan: Bart en…. prima, Sita. Maar wie van hen won Starmaker? Goed gezien, naast hun tweeën waren het er nog vijf en zij werden K-Otic. Het was dan ook een strikvraag.  Ok, volgende vraag. Wat maakte snel een einde aan de Starmaker-hype? One Day Fly, helemaal goed.  Laatste vraag dan, welke eendagsvlieg kun je nog meer koppelen aan het programma? ,  Reamonn inderdaad, de band met die ene hit in Nederland. Dankzij Bart Voncken van Starmaker.

‘Reamonn’s got talent’

Maar  de band speelde zelf ook een rol in het succes. Het nummer kreeg door het programma in Nederland het verdiende laatste zetje in de rug nadat het nummer in thuisland Duitsland al een jaar eerder een hit was geweest. Reamonn was (ze zijn sinds 2011 uit elkaar) een Duitse band met  als boegbeeld/ naamgever de Ier Raymond ‘Rea’ Garvey. Normaal vertel ik met bruggetjes en U-bochten een verhaal over het ontstaan van de band, maar hier ging het vrij makkelijk. Rea kwam in 1998 aan in Duitsland, met wat geld en een demo. Hij zette een advertentie en binnen no-time was de band gevormd. Ging vrij snel dus. Zo ook met het platencontract in ’99. Het was een soort  ‘Reamonn’s got talent’, in een klein zaaltje van Poppodium Logo in Hamburg waar ze zestien platenbazen uitnodigden. Dat had effect, want een platencontract bij Sony was het resultaat. En naast een debuutalbum ook de single ‘Supergirl’.

Bewondering in een trilogie

Maar over wie gaat ‘Supergirl’ nou eigenlijk? Rea is daar tijdens een interview duidelijk over . Hij komt uit een groot gezin waar hij de enige zoon is tussen zeven zussen. Het nummer gaat over bewondering voor het sterke karakter van zijn zussen. Het nummer zelf werd gekoppeld aan een ander verhaal, te zien in de video, met in de hoofdrol de Duitse actrice Shirin Soraya . Met de bedoeling een trilogie te maken, speelde zij ook in de volgende video van de band, voor het nummer ‘Josephine’. Dat nummer gaat trouwens over Rea’s vrouw.

Josephine

Haar ontmoette hij toen zij nog de vriendin was van de voormalige manager van de band. Na een maand en het verbreken van de relatie nam zij het van hem over en hierdoor had Rea vele telefoongesprekken met haar. Hij zegt dan ook dat hij als eerste verliefd werd op haar stem.  Zij regelde daarna alles voor Reamonn, die nu voor onbepaalde tijd uit elkaar zijn. Ondanks dat Rea nu een solocarrière heeft, is hij tot op de dag vandaag gelukkig met Josephine en hun dochter, zijn andere supergirls.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s