Soundtracks: Garth Brooks -When you come back to me again( 2000)

Frequency blijft een geweldige film met een geweldig plot dat samengevat hier op neer komt: John en zijn vader  komen via een ‘bakkie’ in contact met elkaar. Op zichzelf niet bijzonder, maar er zit 30 jaar tussen. Timing is perfect, want de John uit de toekomst maakt net een dag voor zijn vaders dood contact met hem. Door John’s voor (of eigenlijk achteraf)kennis weet hij dit te voorkomen. Daardoor ontstaat er een sneeuwbal-effect met vele gevolgen, met name een politiezaak uit zijn vader’s tijd die hierdoor weer actueel wordt. Een erg intelligente film, die het houdt tussen ‘Back to the future’ en ‘Butterfly effect’.  Tijdens de aftiteling van de film hoor je Garth Brooks met ‘When you come back to me’.  Wie was dat dat ook al weer?

Ook Chris Gaines

Garth Brooks ruled de ’90’s in de US. Hij begon als lokale artiest in Oklahoma. De verhuizing naar Nashville echter, bezorgde hem zijn eerste platencontract. Vanaf daar groeide hij door Pop en Country te vermengen uit tot een van de grootse country-sterren ooit. Hij steeg als een komeet en bij zijn derde album ” Ropin the winds’ was het raak: hij werd als eerste countryster nummer 1 in de US. Zijn eerste albums werden natuurlijk opnieuw uitgebracht en werden een nog groter succes dan de vorige poging. Door zijn succes dacht hij dat het door hem gelanceerde alter-ego Chris Gaines ook succesvol zou worden, maar tevergeefs. Niet alles goud voor Garth dus,  ook de opvolger ‘The chase’ werd een minder succes en daarmee was de populariteit weer aan het dalen. Leek. Viel wel mee, maar Garth brak nooit door in Nederland. Het blijft Country en daar heb ik het al een paar berichten eerder over gehad. Garth’s  enige wapenfeit in de hitlijsten is ‘Shameless’ uit 1992.

Drie keer willen stoppen is scheepsrecht

Dat is trouwens het eerste jaar dat hij overwoog te stoppen vanwege zijn gezin. Dat wilde hij ook in 1995, maar in 2000 kondigde hij het officieel aan: Garth hield er mee op. Dat kwam vooral door zijn scheiding van Sandy Mahl. Op dat moment was hij wel vastbesloten: Hij keerde op zijn vroegst terug als zijn jongste dochter Ally 18 jaar was geworden, dus ..,even rekenen…dat moet 2014 zijn. En dat gebeurt ook. Toch heeft hij al een klein beetje gesmokkeld, want in 2005 keerde hij al eenmalig terug voor de slachtoffers van Katrina met een gratis concert en sinds 2009 tot vorig jaar was hij meubelstuk in het Encore Theater in Las Vegas. Maar belofte maakt schuld,  Garth maakt binnenkort dan zijn zijn comeback door vijf keer voor een uitverkochte menigte te staan in …Ierland. Als ‘When you come back to me again’  een vraag was geweest, dan is die bij deze beantwoord.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s