Reminded and Rewinded Top 3: Herstart


In  primitieve omstandigheden heb ik in woestijnen geslapen. Gewoon in de buitenlucht, zonder tent, met de lokale bewoners naar de sterrenhemel kijken en elke rots is een toilet. Dat is basic. Utopia is dat zeker niet. Maar zolang het kijkerspubliek deze onzin pikt, blijft het op t.v., logisch. Zodra de kijkers echter afhaken, dan is het anders. Op zo’n moment is er nog maar één redding: het concept omgooien. Deze keer ruim tien jaar kortlopende Amerikaanse tv-series die alle drie na een verbouwing (zonder gesponsorde bouwmarkt) en make-over alsnog van tv verdwenen.

1.Due south (1994-1999)

Dit was de meest successvolle samenwerking van Canada en Amerika op tv-gebied in de 90’s. Qua serie zelf dan. Het voortdurend herstarten en uiteindelijk verdwijnen van de serie lag dan niet zo zeer aan de kijkcijfers, maar aan geld. Het was een kwalitatief hoge maar daardoor dure serie. Na het eerste seizoen en (na een herstart) het tweede seizoen stopte het Amerikaanse CBS met de serie, maar kreeg de serie in Canada een kort vervolg. Hoofdrolspeler David Marciano(Ray Vechio) had na het eerste seizoen en eerste keer stoppen echter net een andere deal met CBS gesloten en kon daardoor niet volledig meer voor de serie werken.  Dus werd Ray vervangen door karakter Tony, zodat de combi van bloedserieuze Canadees  en eigengereide Amerikaan in stand werd gehouden. Ook werd de dove hond/wolf Diefenbaker vervangen, stopte producer Paul Haggis en kregen een aantal bij-personages grotere rollen. Dat de serie het niet lang zou volhouden was door het voortdurende stoppen onvermijdelijk, maar de serie kreeg wel het verdiende einde. Dat deden ze met het oplossen van een laatste persoonlijke zaak met hulp van de eenmalig teruggekeerde Ray Vecchio.

2.Two guys, a girl and a pizzaplace(1998-2001)

Dit was een serie waar in het tweede seizoen niet alleen de halve cast werd vervangen, ook het decor en daarmee de titel moesten eraan geloven. Oorspronkelijk ging de serie zoals de titel al aangaf, om Berg, Pete, Shirley en een pizzatent.  Nadat alle bij-personages  werden vervangen, verdween ook de pizzatent . Eerst fysiek, daarna ook uit de titel. De serie leek daarna met extra hoofdkarakters Johnny, Asley en Irene( en daarmee drie stelletjes) eindelijk uitgebalanceerd, maar het mocht niet baten. De serie eindigde legendarisch met een internetpoll waarin de kijkers konden stemmen wie van de drie stellen een kind zouden krijgen. Dat bleken Asley en Pete te zijn en die hadden nou net die ene verhaallijn die niet werd afgerond. De sitcom liet daardoor een open einde achter en  achteraf is de serie een springplank voor met name Ryan Reynolds(Buried) en Nathan Fillion (Castle) geweest.

3.8 simple rules to date my daughter (2002-2005)

castDat deze serie na een verbouwing een doorstart kreeg, had meer een tragische reden. De serie was best succesvol, mede door hoofdrolspeler John Ritter. Hij overleed echter plotseling en dat was een grote aderlating,  ook in de serie. De producers overwogen te stoppen, maar na een doorstart met een ingetogen aflevering en weglaten van de leader bedachten de producers personages opa Jim(James Garner) en neef C.J.(David Spade),  als vervanging van John. Daardoor kreeg de serie een andere invulling, waar er een grote(re) rol voor moeder Cate (Katey Sagal) was weggelegd en dat leidde pardoes tot een Maried with childeren reünie met  haar voormalige tv-echtgenoot Ed ‘Al Bundy’ O’Neill. Maar de basis van de serie was na John’s overlijden allang weg en de serie zakte terug in de kijkcijfers. De serie staat nu vooral bekend om de doorbraak van Kaley Cuoco, later Penny in de Big Bang Theory.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s