Reminded and Rewinded top 3: Nog ietsjes meer naar achteren


Beroemd zijn door die ene bijrol. Dat betekent dat je nooit bent doorgebroken. Hoeft ook niet, als je daarna je filmrollen meepakt en daar happy mee bent, dan is dat goed zo.  Maar in tegenstelling tot Kelsey Grammer die van de bijrol Frasier een succesvol hoofdpersonage maakte, verdwenen de meeste acteurs in bekende bijrollen toch daarna voor het grote publiek nog meer naar de achtergrond. Althans, dat lijkt zo. Tot op de dag van vandaag zijn de meesten nog te zien op tv, al spot je ze  niet meer zo makkelijk. Deze keer dan drie hele bekende huisvrienden uit de 80’s die nooit volledig zijn verdwenen, als je maar goed kijkt.

Vastleggen in volledig scherm 15-11-2015 1234291.Family Ties – Irman ‘Skippy’ Handelman (Marc Price)

Onze huisvrienden van vandaag heb ben de overeenkomst dat ze allemaal hopeloos achter een vrouwelijk hoofdpersonage aanliepen. Zo ook buurjongen Skippy. Als vriend van Alex P.Keaton was zijn dag helemaal goed als Mallory er ook was. Skippy had een grote gun-factor bij het publiek,maar het is nooit was geworden. Hij is dan ook hedendaags single. Althans, acteur Marc Price dan. In een interview stelde hij dat te lang geleden is om te imponeren met zijn rol van Skippy, daarom zegt hij nu op dates dat hij de stem van Stewie uit Family Guy is. Grapje natuurlijk, hij is dan ook de afgelopen jaren voornamelijk producer van comedyshows, stand-up comedian en  recent acteerde hij nog als..zichzelf.

2.The Cosby Show – Kenny (Dean Richmond)

Een van de running gags in  de serie ‘Psych’ is dat acteur Dulé Hill (Gus in de serie) wordt verward met Kenny uit The Cosby Show. Hij lijkt inderdaad erg veel op een oudere versie van het acteurtje dat de deur plat liep in huize Huxtable. Maar toch was het heel iemand anders, of het nou Kenny of ‘Bud’ is. Deze bijnaam kreeg het personage van Rudy. Maar het is dus Dean in real-life. Hij deed al reclames toen hij nog maar 11 maanden was en in tegenstelling tot wat iedereen denkt, is hij nooit verdwenen uit de tv-wereld. Hij heeft na de Cosby show in een aantal bekende producties gespeeld, zoals Teachers en Scream 3, maar dat bleef niet zo hangen bij het publiek als Kenny.

3.Emptf4415866ee5bdaeb85d9f14400c83378y Nest – Charley Dietz( David Leisure)

David komt nooit meer van zijn Charley rol af. Dat komt met name doordat dit karakter opdook  in The Golden girls en twee  (succesvolle) spin-offs. Charley was namelijk in Golden Girls spin-off Empty Nest de buurman van Dr. Weston. Deze dokter werkte in het ziekenhuis waar eigen Empty Nest spin-off Nurses zich afspeelde. Na het stoppen van Nurses verdween het karakter van Charley, maar David pakte recent weer eenmalig een andere rol op waar hij ooit mee doorbrak:die van Joe Isuzu, een liegende autoverkoper. En nu? Hij  is met name de afgelopen jaren een bekend soap-acteur geworden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s