Madonna – Crazy for you (1985)

Alles draait om keuzes. Soms doe je een gok en pakt het goed uit, ook al ziet dat er in eerste instantie niet zo uit. Zo zingt Madonna ‘Gambler’ in de door iedereen vergeten film ‘Vision quest’ uit 1985, maar een ander nummer uit de film,  ‘Crazy for you’, was achteraf  de grootste gok. Dus deze keer was het niet Madonna en acteren. We weten allemaal dat het niet altijd de beste combinatie was, maar hier niets aan de hand. Dat komt omdat ze de makkelijkste rol had die ze maar kon krijgen:zangeres.

Madonna wie?

Het ging juist om dat ene nummer, te horen op het moment dat ze niet in de film te zien was. ‘Crazy for you’. Het werd geschreven door  John Bettis en Jon Lind en zij schreven het nummer niet met Madonna voor zich. Nee, het was gebaseerd op een scene waarin de hoofdkarakters elkaar ontmoeten. Sterker nog, ze kenden Madonna helemaal niet. De filmproducers Jon Peters en Peter Gruber wel. Zij waren al eerder overtuigd om Madonna te vragen, nadat ze een aantal videoclips van haar zagen en Barbra Streisand meenamen naar de eerste ontmoeting om een objectief oordeel te krijgen.

Jellybean duikt op als redder

Maar de opnamesessies verliepen niet geheel soepel en schrijvers Bettis en Lind hadden zich erbij neergelegd dat het nummer wel eens niet op de soundtrack zou komen. Zo was de demoversie het net niet. Door toedoen van Jellybean kwam er door componist Rob Mounsey een nieuwe gepimpte versie die tot tevredenheid stemde bij bijna iedereen, behalve bij de platenmaatschappij.De plaat paste namelijk niet helemaal in het plaatje dat de platenmaatschappij voor ogen had qua haar imago en haar eerder uitgebrachte werk. Vooral door de komst van een tweede album, waren ze ook bang dat een miskleun haar stijgende succes teniet zou doen.

Toch een hit

Na een flinke woordenwisseling tussen de Lind en de platenmaatschappij kwam de plaat op de soundtrack en werd het een single en dat was de beste keus.Het is tot op heden de bestverkochte single van haar in de UK. Dat komt mede omdat het nummer in een remix in 1991 net niet nummer 1 werd in de UK.  Weer niet. In 1985 bleef de plaat ook op 2 steken. Met ‘Get into the groove’ lukte het daarna wel. Ook uit een film, namelijk ‘Desperately seeking Susan’. Die in tegenstelling tot Vision Quest wel is blijven hangen, in grote mate door een veel grotere inbreng van Madonna in deze film. En behoorlijk acteren van haar.

Advertenties

2 gedachten over “Madonna – Crazy for you (1985)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s