Tiffany – I think we’re alone now(1988)

Een van de running gags in ‘How I met your mother’ is het verleden van hoofdpersonage Robin Scherbatsky.  Als de zangeres Robin Sparkles trad ze tig jaar geleden op in winkelcentra en werd in Canada wereldberoemd. Dat karakter is gebaseerd op Tiffany, die werkelijk via een tour door grote ‘malls’ binnen een korte tijd bekend en beroemd werd met ‘I think we’re alone now’ en net als Robin Sparkles weer werd vergeten.

Eindeloos touren zonder effect

In het hart van de country, Nashville, werd ze als Tiffany Darwish ontdekt door (in zijn eigen countrywereld bekende) Hoyt Axton. Met al op zestienjarige leeftijd een wereldhit met ‘I think we’re alone now’ moet dat het succes wel erg snel te zijn gekomen. Nee, schijn bedriegt. Tiffany had op dat moment al drie jaar intensieve promotie achter de rug. Eerst werd ze als supertalent door producer George Tobin van platenmaatschappij naar platenmaatschappij gesleept, en alleen MCA was uiteindelijk geïnteresseerd. Dat was mooi, maar een platencontract is een, de rest van de muziekwereld is een andere zaak.In een recent interview vertelt Tiffany dat ze zonder al te veel succes een tour van de  ene danceclub naar de andere maakte, want het publiek was wat ouder en had niet zo veel met haar muziek.

Winkelcentra

Ze was een beetje het paasei tussen de kerstballen, zeg maar. Op basis hiervan moest er een strategie worden bedacht om haar eigen leeftijdsgenoten te bereiken. George had gekozen voor een cover van de relatief onbekende Tommy James & the Shondells en dat bleek achteraf een meesterzet.  Op het moment dat  Larry Solters van MCA door een winkelcentrum liep, deed hij letterlijk  1+1 = 2 en viel het kwartje. Daar waren nou net de doelgroepen die niet bij haar optredens in de clubs waren.  Door van een oud nummer een 80’s versie te maken, moest het meerdere generaties aanspreken. Dus niet alleen haar leeftijdsgenoten, maar ook de ouders. Zo ontstonden de beroemde winkelcentra tours van Tiffany en de rest is geschiedenis.Hedendaags inclusief Tiffany door onder andere wat omstandigheden, maar waar is ze nu?

Back to the roots van Nashville

In Nashville. Waar het allemaal begon, keerde ze een paar jaar geleden weer terug en ging met haar album ‘Rose Tattoo’de country kant op. Ze is na haar kortstondige succes, haar eigen nummers gaan schrijven en ondanks dat de populariteit een stuk minder is, is ze blij dat ze nu zelfstandig musicus is. Ondanks dat ze altijd bekend zal blijven van dat ene nummer, stelt ze wel dat ze geen hekel aan het nummer heeft, want het was de trigger. Ze is trouwens tot op de dag van vandaag BFF met een andere 80’s icoon:Debbie Gibson. Met haar tourde ze in 2011 door Amerika en ze speelden dat jaar samen in een van de slechtste films van dit decennium: ‘Mega Phython and Gatoroid’. Om met Tiffany’s laatste hit in Nederland te spreken: ‘Could’ve beautiful? Nee, ondanks een grappige referentie viel van deze crap echt helemaal niets te maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s