Bob Carlisle – Butterfly kisses (1997)

Bob Carlisle zei het al in een interview uit 1997: ‘Disliking me is ok’ . Nee, het was niet zo zeer hem, maar die plaat van hem. Ik kan ‘Butterfly kisses’ nog steeds niet uitstaan. Waarom? Omdat het naar mijn mening veel te zoetsappig is, het de laatste vijf minuten van ‘Full House’ lijkt en is. Maar dat is mijn mening , veel mensen denken er anders over. De plaat werd namelijk een enorme wereldhit, tot verbazing van mij en niet in de laatste plaats van Bob zelf.

Randy Thomas

Want net als Amy Grant(O ja: Baby, baby)kwam hij nou net uit een hoek waar niet vaak grote hits worden gemaakt, namelijk Christian Music oftewel de relipop. Met de band Allies werd hij een bekende naam in deze wereld. Nadat de band uit elkaar ging, bleef hij samenwerken met de gitarist Randy Thomas, nu spelend in de Sweet Comfort Band. Zij schreven samen onder andere het nummer waar het voor Bob allemaal begon en ook eigenlijk weer eindigde.Want de plaat werd een enorme hype. Dat nadat Bob het nummer, geschreven voor zijn dochter Brooke,  pas door pushen van zijn vrouw op zijn derde album ‘Shades of Grace’ liet zetten.

Country-versie

Dat album werd door een dj in Florida gedraaid en nadat de respons gigantisch was, spreidde de ‘buzz’ over de plaat zich als een olievlek over de rest van Amerika uit. Meteen speelde de moederplatenmaatschappij er op in door het nummer naast het eigen Diadem ook als country-versie op het zusterlabel Jive uit te brengen zodat het nummer nog meer mainstream kon worden.En dat lukte, niet alleen werd de plaat nummer 1 in verschillende genres en hitlijsten, Bob won naast een Dove (Relipop tegenhanger van een Grammy) ook een Grammy in de categorie Country. Hij was na een bekendheid te zijn in zijn eigen wereld, een popster geworden. En dat was wel goed zo.

Optreden voor dochter

Bob koos ervoor om niet een tweede hit te gaan najagen. Hij keerde nadat de hype over was weer terug naar zijn eigen wereld van relipop waar hij diverse albums afleverde en populair bleef. Maar hoe keek zijn dochter Brooke tegen het nummer aan? Die schaamde zich niet, integendeel.  Vader Bob zong het nummer in die tijd op  haar examenuitreiking. Hij vertelde toen onder de indruk te zijn van de overvloed aan media-aandacht zoals Oprah en Jay Leno,  maar dat het niets is in vergelijking met dat optreden.En is er nog wat jaloezie ontstaan tussen zijn zoon en dochter vanwege dat ene nummer? Nee hoor, kan ook niet. Bob schreef samen met Randy voor op het volgende album het soortgelijke nummer ‘Father love’,  speciaal voor zijn zoon Evan. Iedereen blij. Ik ook, want dat werd geen hit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s