The Isley Brothers- Contagious (2002)


Soms zijn er van die drama’s waar geen eind aan lijkt te komen. Geschiedenis herhaalt zich maar soms hoeft dat niet slecht te zijn en kan het leiden tot hele mooie nummers. En clips. Neem nu de samenwerking tussen R.Kelly en The Isley Brothers. De Isley broertjes kennen een lange geschiedenis, maar voor de nieuwe generatie maakten ze, met name Ronald Isley, in de 90’s een comeback. Allemaal dankzij R.Kelly, die in dat decennium op de piek van zijn carrière was. Achteraf gezien kun je wel stellen dat de jaren 90 feilloos met de jaren ’00 zijn verbonden, door de nummers ‘Down low’ van R.Kelly uit 1995  en het wat recentere ‘Contagious’ van The Isley Brothers.

Heenwedstrijd

Dat kwam niet alleen doordat het tweeluik muzikaal een hele goede combinatie was. Beide platen werden ook vergezeld door clips die bij elkaar hoorden. Eerst maar even de heenwedstrijd. Het nummer ‘Down low’ van R.Kelly uit de 90’s , met op de achtergrond Ronald Isley werd vergezeld met een mini-film, geregisseerd door Hype Williams. In de clip gaat R.Kelly vreemd met de vrouw (gespeeld door Garcelle Beauvais) van Mr. Biggs, gespeeld door Ronald Isley.  Het gaat gruwelijk mis en nadat Mr Biggs hen betrapt, eindigen de personages van zowel R.Kelly als Garcelle in het ziekenhuis en overleeft zij het niet. Hoewel de clip high-rotation had op verschillende zenders(vooral The Box), haalde de plaat nooit de top 40.

Terugwedstrijd

Dan de rollen maar omdraaien, hebben ze schijnbaar gedacht. De terugwedstrijd vond in 2002 plaats. Nieuwe eeuw, nieuwe kansen. In 2002 brachten de Isley Brothers het nummer ‘Contagious’  uit met op de achtergrond zang van (daar heb je hem weer) R.Kelly. Net omgekeerd dus. De bijbehorende clip van Bille Woodruff was een vervolg op ‘Down low’ en dat werd door onder andere de tekst'”The down low happened to me all over again” en een flashback duidelijk gemaakt. Het scenario verloopt vrijwel hetzelfde, met alleen het verschil dat de personages van R.Kelly en de nieuwe vriendin van Mr Biggs aan het einde van het nummer gewoon de kamer uitlopen zonder gevolgen.

Mr Biggs gaat met pensioen

Straffeloos ontkomen aan Mr Biggs, die moet soft zijn geworden. Dat was misschien ook wel zo. De videoclip betekende meteen de laatste opwachting van het karakter Mr Biggs. Ronald Isley trouwde in 2005 met achtergrondzangeres Kandy Johnson en op het album ‘Baby Makin’ Music’ refereert hij in het nummer “Just Came Here to Chill” dat hij naar Kandy geen Mr Biggs is, maar gewoon Ronald Isley.  Gelukkig hebben we de clip nog…

Vastleggen in volledig scherm 18-11-2015 230437

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s